Antena 3 CNN Actualitate Justiție Laura Codruţa Kovesi acuză Guvernul că trage de timp în procesul deschis la CEDO

Laura Codruţa Kovesi acuză Guvernul că trage de timp în procesul deschis la CEDO

Laura Codruţa Kovesi acuză Guvernul că trage de timp în procesul deschis la CEDO
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    08 Mai 2019   •   19:12

Laura Codruţa Kovesi acuză Guvernul că trage de timp în procesul deschis la CEDO şi numeşte ca aberantă cererea de amânare cu opt săptamani pentru un răspuns la CEDO.

Fostul procuror şef al DNA a declarat, miercuri, că cererea de amânare a judecării plângerii depuse la CEDO este „doar o încercare de a amâna acest proces din partea Guvernului”.

„Aşa după cum Curtea Europeană a Drepturilor Omului a informat ambele părţi, procedura de judecată este una de urgenţă. Deci este cumva aberant să vii să ceri un termen de două luni, în condiţiile în care vorbim de o procedură de urgenţă şi în condiţiile în care termenele la CEDO care se dădeau pentru amânări sunt de obicei de trei săptămâni”, a spus Kovesi, la ieşirea de la CSM, întrebată despre faptul că Guvernul României ar fi solicitat o amânare în acest caz.

Kovesi a depus, în luna decembrie 2018, o plângere la CEDO, în care arată că i-au fost încălcate mai multe drepturi atunci când a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA, în urma deciziei Curţii Constituţionale din mai 2018.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close