Antena 3 CNN Actualitate Justiție Robert Roşu, avocatul condamnat în dosarul "Ferma Băneasa", a fost achitat definitiv

Robert Roşu, avocatul condamnat în dosarul "Ferma Băneasa", a fost achitat definitiv

Robert Roşu, avocatul condamnat iniţial la cinci ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa" a fost achitat definitiv.

Robert Roşu, avocatul condamnat în dosarul "Ferma Băneasa", a fost achitat definitiv
Sursa foto: Arhivă
de Roxana Ciucă    |    23 Noi 2021   •   13:23

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul în casaţie formulat de avocatul Robert Roşu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa".

Astfel, avocatul Robert Roşu a fost achitat definitiv şi totodată pus în libertate.

"Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Roşu Robert Mihăiţă. Desfiinţează, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Roşu Robert Mihăiţă şi, în rejudecare (...) achită pe inculpatul Roşu Robert Mihăiţă pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi, respectiv, a infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de gave.

Anulează formele de executare emise în baza deciziei penale nr. 382/A din data de 17 decembrie 2020, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Roşu Robert Mihăiţă, dacă nu este arestat în altă cauză. (...) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23 noiembrie 2021", se arată în decizia ÎCCJ.

Avocatul Robert Roșu, condamnat în dosarul ”Ferma Băneasa”: Nu doresc grațire. Sunt nevinovat

Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe Prinţul Paul al României la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în dosarul Ferma Băneasa.

În acelaşi dosar, judecătorii i-au mai condamnat pe Remus Truică (şapte ani), Benjamin Steinmetz (cinci ani) şi Tal Silberstein (cinci ani).

Totodată, judecătorii l-au condamnat şi pe avocatul Robert Roşu la cinci ani de închisoare cu executare. După sentinţă, sute de avocaţi au protestat împotriva condamnării avocatului.

Protest cu sute de participanţi la Curtea de Apel Bucureşti după ce avocatul lui Paul Lambrino a fost condamnat la 5 ani de închisoare

×
Subiecte în articol: Robert Roşu Ferma Băneasa
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close