Antena 3 CNN Actualitate Justiție Un bărbat din Ocna Mureş, liderul sectei "Cercul" care racola studente şi eleve şi le promitea "viaţă eternă", este urmărit internaţional

Un bărbat din Ocna Mureş, liderul sectei "Cercul" care racola studente şi eleve şi le promitea "viaţă eternă", este urmărit internaţional

Sebastian Eusebiu Apostolache, un bărbat din Ocna Mureş, lider al sectei "Cercul", se ascunde de aproape un an şi este urmărit internaţional, fiind acuzat că a racolat studente şi eleve pentru "orgii astrale".

Un bărbat din Ocna Mureş, liderul sectei "Cercul" care racola studente şi eleve şi le promitea "viaţă eternă", este urmărit internaţional
Sursa foto: Poliţia Română | DIICOT
de Alin Tarnovschi    |    04 Aug 2022   •   13:45

Bărbatul în vârstă de 66 de ani a fost profesor de teatru, muzician, coregraf şi fost coregraf al Operei din Viena. El a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru trafic de persoane, constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi act sexual cu un minor în formă continuată.

Sebastian Eusebiu Aposolache a pus bazele unei secte, numită "Cercul", în anul 2008, împreună cu Nuşa Kelemen, o femeie angajată la Facultatea de Arte din Târgu Mureş.

Femeia şi-a introdus în sectă inclusiv fiica în vârstă de 12 ani, aceasta fiind exploatată de aşa-zisul "guru" până în anul 2016, când secta a intrat în atenţia poliţiştilor şi procurorilor DIICOT.

Potrivrit alba24.ro, fiica complicei lui Apostolache devenise atât de îndoctrinată încât în timpul liceului şi-a convins mai multe colege să ia parte la orgiile din "Casa Luminată", aşa cum era numită locuinţa în care secta avea sediul principal.

Guru le promitea studentelor şi elevelor "viaţă eternă" dacă participau la ritualuri de "purificare"

După ce Nuşa Kelemen le întâlnea pe fete, din rândul celor mai timide, mai introvertite sau cu probleme în familie, aceasta iniţia relaţii de prietenie cu ele şi le afla toate secretele.

Ulterior, fetele erau trimise la secta condusă de Apostolache, acolo unde erau impresionate de bărbatul care le spunea totul despre ele, minţindu-le că le cunoaşte deja din "energia universului".

Apoi, fetelor li se promitea "viaţă eternă" dacă participau la ritualuri de "purificare", care erau în realitate orgii.

După ce secta "Cercul" a fost destructurată, Apostolache şi complicea sa au fost condamnaţi la nouă, respectiv opt ani de închisoare. O altă femeie, Marta Papai, care se ocupa de fete în "Casa Luminată", a fost condamnată la şapte ani şi nouă luni de închisoare.

Totuşi, atât Apostolache, cât şi Nuşa Kelemen, au dispărut înainte ca sentinţa de la Curtea de Apel Târgu Mureş să devină definitivă. Ei sunt daţi acum în urmărire internaţională.

×
Subiecte în articol: Ocna Mureș Târgu Mureș
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close