Antena 3 CNN Actualitate Justiție Zi decisivă pentru șefa DNA, Laura Kovesi. CCR se pronunță asupra sesizărilor făcute de Tăriceanu şi Dragnea

Zi decisivă pentru șefa DNA, Laura Kovesi. CCR se pronunță asupra sesizărilor făcute de Tăriceanu şi Dragnea

Zi decisivă pentru șefa DNA, Laura Kovesi. CCR se pronunță asupra sesizărilor făcute de Tăriceanu şi Dragnea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Oct 2017   •   08:47

Zi decisivă, marți, pentru procurorul-șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

Judecătorii de la Curtea Constituţională se pronunţă cu privire la sesizările lui Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, care au cerut ca şefa DNA să răspundă dacă a fost sau nu acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009. 

Astfel, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului au reclamat un posibil conflict juridic între Parlament şi Ministerul Public, după ce Laura Codruţa Kovesi a refuzat să se prezinte în faţa comisiei parlamentare de anchetă, iar procurorul general a refuzat să ia măsuri împotriva acesteia. 

Procurorul-șef al Direcției Naționale Antocorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a fost invitată de mai multe ori la Comisia de anchetă privind prezindențialele din 2009, însă nu a dat curs invitației.

Primul care a fost audiat de parlamentari a fost Dan Andronic, cel care a făcut dezvăluiri despre întâlnirea şefilor serviiciilor secrete în locuinţa lui Gabriel Oprea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

Citiți și DOCUMENT. E oficial: Kovesi a fost acasă la Oprea, în seara prezidențialelor din 2009

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close