Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: România este gata să ofere sprijinul necesar Croației

Klaus Iohannis: România este gata să ofere sprijinul necesar Croației

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, pe Twitter, că România este pregătită să acorde ajutor Croației, în cazul în care va fi necesar, după ce țara a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter. Ultimul bilanț indică 7 morți, printre care și o fetiță de 13 ani.

Klaus Iohannis: România este gata să ofere sprijinul necesar Croației
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    29 Dec 2020   •   22:15

"România este solidară Croației, ca urmare a cutremurelor care au lovit puternic țara. Gândurile noastre sunt la poporul croat și le dorim o recuperare rapidă celor afectați. I-am transmis lui Andrey Plenkovic că suntem pregătiți să oferim sprijinul necesar", a fost mesajul președintelui Iohannis.

Echipele de căutare-salvare ale DSU au confirmat că sunt pregătite să intervină în Croația, dacă li se va cere

„În data de 29 decembrie 2020, în urma luării la cunoștință a nefericitului eveniment produs în Croația, țara afectată astăzi de un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, autoritățile române și-au arătat disponibilitatea de a interveni și a acorda sprijin autorităților croate”, transmite DSU, potrivit Mediafax.

Numărul persoanelor decedate a ajuns la 7, a informat, marți seară, televiziunea croată N1. Cea mai recentă victimă este un bărbat al cărui cadavru a fost găsit sub ruinele unei biserici după 7 ore de căutări. În biserică se aflau patru persoane, trei dintre ele reușind să se salveze. 

Ministrul Afacerilor Externe al Croației, Gordan Radman, a declarat că Petrinja și Sisak sunt orașele croate care au avut cel mai mult de suferit în urma seismului cu magnitudinea de 6,4. De asemenea, ministrul croat de externe a afirmat că și clădirea Ministerului Afacerilor Externe din Zagreb a suferit avarii, după ce fusese deja deteriorată în cutremurul produs în martie.

Cutremur puternic în Croația cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, potrivit Centrului Seismologic Euromediteranean (EMSC).

Cotidianul Repubblica a scris că, după cutremurul de luni, marți la 12,20 a fost înregistrat un seism de 6,3, la câteva zeci de kilometri de Zagreb. Seismul s-a simțit și în Italia: de la Bolzano la Friuli, de la Veneto la Abruzzo.

×
Subiecte în articol: cutremur Croația Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close