Antena 3 CNN Actualitate Locale Aglomerație pe DN1 și Autostrada Soarelui, spre București! Rute alternative pentru șoferii care se întorc din minivacanța de Paște

Aglomerație pe DN1 și Autostrada Soarelui, spre București! Rute alternative pentru șoferii care se întorc din minivacanța de Paște

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a raportat aglomerație pe DN1, în a doua zi de Paște, pe sensul spre București. Șoferii care vor să evite coloanele de mașini pot folosi rute alternative.

Aglomerație pe DN1 și Autostrada Soarelui, spre București! Rute alternative pentru șoferii care se întorc din minivacanța de Paște
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    06 Mai 2024   •   16:46

Update 17:05 Coloane de mașini s-au format pe Autostrada Soarelui A2, pe sensul spre București, în zona localității Fundulea.

Știrea inițială: „Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, dar și pe celelalte artere rutiere importante la nivel național”, a transmis, a doua zi de Paște, Poliția Română.

Pentru siguranța participanților la trafic, în condițiile în care valorile de trafic vor crește și mai mult pe parcursul zilei,  polițiștii recomandă conducătorilor auto să ia în considerare următoarele sfaturi:

- creșterea distanței de siguranță între vehicule;

- evitarea depășirilor riscante, a coloanelor de autovehicule;

- planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative;

- manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției;

- pe autostrăzi, acordarea priorității la ieşirea din spaţiile de servicii, punerea în funcțiune a luminilor de avarie la încheierea unei coloane care oprește sau încetinește brusc.

„Nu circulați și nu opriți pe banda de urgență în mod nejustificat”, transmite poliția Română.

Rute alternative

Pentru DN 1 București - Ploiești - Brașov, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

București - Autostrada A3 - Ploiești - Cheia - DN 1A - Brașov;

București - Autostrada A1 - Pitești - Câmpulung - DN 73 - Râșnov;

București - DN 71 - Târgoviște - DN 72A - Câmpulung - DN 73 - Râșnov;

București - Târgoviște - DN 71 Sinaia.

Pentru evitarea aglomerării autostrăzii A2 Constanța – București, recomandăm conducătorilor auto care se întorc de pe litoral folosirea rutelor alternative, respectiv:

DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia - Urziceni – DN 2 – București;

A2 – Fetești sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – București;

DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna - A2 Drajna – București (sau, din municipiul Călărași - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close