Antena 3 CNN Actualitate Locale Anchetă la IPJ Dolj, după ce mascaţii se plâng că li se cer bani lunar pentru săpun şi hârtie

Anchetă la IPJ Dolj, după ce mascaţii se plâng că li se cer bani lunar pentru săpun şi hârtie

Este anchetă la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj, după ce mai mulţi luptători din cadrul trupelor speciale de intervenţie au reclamat că lună de lună li se cer bani pentru săpun şi hârtie, dar şi alte consumabile. Deşi instituţia ar trebui să le asigure în mod normal, se pare că strângerea de fonduri ilegală se practică de ani buni. Decizia îi aparţine şefului Serviciului de Acţiuni Speciale, care lunar adună câte 10 lei de la fiecare angajat.

Anchetă la IPJ Dolj, după ce mascaţii se plâng că li se cer bani lunar pentru săpun şi hârtie
Sursa foto: Mediafax Foto / Justinel Stavaru | Hepta
de Georgiana Adam    |    02 Apr 2022   •   09:49

Circa 40 de poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, ar trebui să cotizeze lunar cu suma de 10 lei.

Deşi suma pare modică, la un calcul simplu, reiese că anual se adună circa 480 de lei. Mai rău este că banii nu sunt justificaţi în niciun mod, iar cei care refuză să cotizeze sunt ironizaţi sau chiar ameninţaţi.

"Cei care nu vor să cotizeze sunt prost văzuţi, iar în urma acestor sesizări, am fost trimis la psiholog, să stau de vorbă cu psiholoaga pentru că ies din rând şi nu fac bine", spune unul dintre angajaţi.

În trecut, angajaţii ar fi fost nevoiţi să facă credite la bancă pentru reparaţia paturilor, pentru zugrăvirea pereţilor sau repararea toaletelor. 

Astăzi, problemele au ajuns din nou la urechile reprezentanţilor IPJ Dolj

"Colegii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj au dispus efectuarea de verificări, prin intermediul Biroului Control Intern, urmând ca în funcţie de  rezultatul veriricărilor, să fie dispuse măsuri în consecinţă"

Probleme mai grave au fost şi în trecut, când mascaţii se antrenau într-o clădire dezafectată, cu geamuri sparte şi pereţi scorojiţi, care era folosită de oamenii străzii pe post de toaletă publică.  Din fericire, situaţia s-a rezolvat.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close