Antena 3 CNN Actualitate Locale Aterizări anulate pe Aeroportul Otopeni, din cauza furtunii din Bucureşti

Aterizări anulate pe Aeroportul Otopeni, din cauza furtunii din Bucureşti

Mai multe avioane așteaptă să se îmbunătățească vremea pentru a ateriza pe Aeroportul Otopeni. Este cod portocaliu de ploi torenţiale și grindină în Bucureşti și Ilfov.

de Claudia Popovici    |    25 Iun 2023   •   16:26

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting cod portocaliu pentru ploi torențiale și vijelie în București.

Codul portocaliu a fost emis în Bucureşti, unde sunt așteptate averse torențiale care vor acumula peste 20...25 l/mp și izolat 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie și grindină.

Codul rămâne în vigoare până la ora 17.10.

În acest context, mai multe aeronave aşteaptă îmbunătățirea condițiilor de vreme pentru a ateriza pe aeroportul Otopeni.

Este şi cazul unei aeronave TAROM cu 187 de pasageri la bord care trebuia să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, dar a aterizat pe aeroport la Craiova din cauza furtunii.

Este foarte posibil ca aeronava să nu fi avut destul combustibil la bord pentru a aștepta condiții meteorologice favorabile. De altfel, sunt mai multe curse care au întârzieri, fie că vorbim despre sosiri, fie că vorbim despre plecări. Spre exemplu, în ceea ce privește sosirile la Aeroportul Otopeni, trei curse de la Paris sunt întârziate cu aproximativ jumătate de oră.

În ceea ce privește plecările, curse către Belgrad, Napoli și Timișoara sunt întârziate, de asemenea, cu aproximativ 30 de minute. Deocamdată nu se știe exact dacă aceste întârzieri au neapărat legătură cu condițiile meteo nefavorabile, însă oficialii a aeroportului spun că, într-adevăr, aceste condiții influențează orele de zbor, influențează condițiile de zbor și s-ar putea să producă probleme.

 

×
Subiecte în articol: Aeroport Otopeni furtuna București
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close