Antena 3 CNN Actualitate Locale Bărbatul confundat cu unul din criminalii de la Sibiu rămâne hotărât să dea Poliţia în judecată | Laurențiu Lăcătușu spune că nu-și mai găsește de muncă, după ce a apărut la televizor în calitate de suspect

Bărbatul confundat cu unul din criminalii de la Sibiu rămâne hotărât să dea Poliţia în judecată | Laurențiu Lăcătușu spune că nu-și mai găsește de muncă, după ce a apărut la televizor în calitate de suspect

Bărbatul confundat cu unul dintre criminalii de la Sibiu face noi dezvăluiri despre calvarul îndurat în urma unei gafe comiste de autorități.

de Andrei Naiţă    |    28 Noi 2023   •   15:40

Laurențiu Lăcătușu susține că a fost bătut de polițiști chiar în fața casei sale dintr-o localitate din Dolj.

El adaugă că, după ce a fost adus la Craiova, a fost dezbrăcat, iar o polițistă în civil i-ar fi cerut "un ceas scump", în contextul în care se știe că ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro.

Abia la Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu i s-a adus la cunoștință acuzațiile.

Tot acolo, polițiștii și-au dat seama că l-au confundat.

Citește și: "Suntem în şoc, iar copilul nostru a rămas traumatizat" | Mesajul soției lui Laurențiu Lăcătușu, primul suspect reținut şi apoi eliberat, în cazul uciderii lui Adrian Kreiner

Lăcătușu se plânge că, în urma incidentului, nu-și mai găsește loc de muncă. El intenționează să dea Poliția în judecată pentru daune.

"Laurențiu Lăcătușu susține că nu știa nimic despre crima de la Sibiu în momentul în care polițiștii care-i filau casa l-au trântit la pământ, l-au lovit și-au pus cătușele la mâini.

El afirmă că a fost reținut timp de mai multe ore fără să i se aducă la cunoștință acuzațiile. Astfel, la Craiova, a fost amprentat și i s-au luat probe de salivă pentru ADN, apoi a fost dezbrăcat, polițiștii căutând un tatuaj pe mâna dreaptă, povestește bărbatul.

Abia când a ajuns la sediul IPJ Sibiu, i s-a spus că a fost reținut pentru crimă și, tot atunci, polițiștii și-ar fi dat seama că au greșit.

I-au spus lui Laurențiu că a fost o confuzie și că trei persoane l-ar fi indicat drept suspect, identificându-l după pozele de pe o rețea de socializare.

Fostul suspect se plânge că nu mai găsește de muncă, după ce a apărut la televizor

Apoi, bărbatul a fost lăsat în grija unor polițiști care i-au cumpărat suc și țigări. Într-un final, a fost lăsat să plece acasă. După acest incident, Lăcătușu spune că nimeni din poliție nu i-a prezentat scuze pentru gafa comisă.

Doar un procuror s-a scuzat, în numele autorităților, pentru confuzie.

Fostul suspect mai povestește că, după bătaia primită și după șocul produs de acuzațiile de crimă, s-a simțit rău mai multe zile, iar cel mai grav este faptul că nu-și mai găsește un loc de muncă, după ce toată lumea l-a văzut la televizor.

Înainte de a fi reținut ca suspect, Lăcătușu se întreținea muncind cu ziua prin zonă.

Prezentat inițial drept unul dintre criminalii lui Adrian Kreiner, el își menține intenția de a da în judecată Poliția Română pentru rușinea și suferința îndurate în ziua în care a fost luat de acasă și acuzat pe nedrept", a relatat corespondentul Antena 3 CNN Andrei Naiță. 

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close