Antena 3 CNN Actualitate Locale Bărbat din Drobeta-Turnu Severin, care creştea un struţ în apartament, amendat cu 3.000 de lei

Bărbat din Drobeta-Turnu Severin, care creştea un struţ în apartament, amendat cu 3.000 de lei

Polițiștii din Drobeta Turnu Severin au găsit, într-un apartament din Drobeta Turnu-Severin, un animal mai puțin obișnuit: familia creștea un struț. Proprietarul a fost amendat.

Bărbat din Drobeta-Turnu Severin, care creştea un struţ în apartament, amendat cu 3.000 de lei
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    22 Ian 2022   •   17:20

Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți a fost sesizat, astăzi, că într-un bloc situat la marginea orașului Drobeta-Turnu Severin este ținut un struț.

Polițiștii din Drobeta-Turnu Severin și reprezentanții Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare, au făcut verificări și au au stabilit că un cetățean în vârstă de 30 ani deținea struțul într-o încăpere din apartament.

„În cauză, s-a aplicat sancțiune contravențională în valoare de 3000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/ 2004, privind protecția animalelor, raportat la Norma nr 21/ 2003.

De asemenea, reprezentanții instituțiilor care au efectuat verificările i-au pus în vedere celui în cauză să întreprindă măsurile necesare pentru deținerea legală a struțului”, transmite Poliția mehedinți.

Surse locale arată că struțul este al unei familii de romi care a susținut că are pasărea de când era pui. Inițial, l-au avut în curtea unei case din Drobeta Turnu-Severin.

Apoi, pentru ca i-au reclamat vecinii, l-au mutat într-o garsonieră, notează Mediafax.

Reprezentanții DSV Mehedinți spun că struțul era hrănit corespunzător, dar nu avea spațiu, așa că proprietarului i s-a pus în vedere să mute struțul înapoi la curte.

×
Subiecte în articol: struţ
Parteneri
Schimbarea care îi vizează pe toţi şoferii români, din iunie 2023
x close