Antena 3 CNN Actualitate Locale Conflict între un elev și aparținătorii unei colege la un liceu din Argeș. Polițiștii au aplicat amenzi de 5.000 de lei

Conflict între un elev și aparținătorii unei colege la un liceu din Argeș. Polițiștii au aplicat amenzi de 5.000 de lei

Scandal la un liceu din Argeș! Rudele unei eleve s-au certat cu un coleg de clasă al fetei. Directoarea a chemat poliția, de teama ca se va ajunge la bătaie. Iar agenții au oprit conflictul și i-au și amendat pe toți cei implicați.

Conflict între un elev și aparținătorii unei colege la un liceu din Argeș. Polițiștii au aplicat amenzi de 5.000 de lei
Sursa foto: GettyImages
de Mariana Zaharia    |    28 Mar 2024   •   08:55

Incidentul a avut loc la Liceul Stâlpeni. O elevă le-a deschis ușa școlii unchiului și mătușii ei, veniți să vorbească la școală despre situația ei. Față în vârstă de 17 ani este crescută de bunica. Părinții sunt plecați în străinătate, iar rudele venite acum, și ele stau tot în afara țării.

 Oamenii au vorbit cu diriginta, cu directoarea școlii și în timp ce discutau au văzut pe hol și un coleg de clasă al fetei. Tânără avusese o discuție mai aprinsă cu el așa ca rudele i-au atras atenția și de aici a pornit un scandal în toată regula.

În urma verificărilor făcute, polițiștii au dat, miercuri, amenzi de 5.000 de lei. Potrivit IPJ Argeș, polițiștii din Stâlpeni au fost sesizați de către un cadru didactic referitor la o stare conflictuală, în unitatea de învățământ, între aparținători ai unei eleve și un coleg de clasă al acesteia.

Polițiștii au identificat persoanele implicate, respectiv o femeie de 33 de ani, însoțită de un bărbat de 38 de ani, cărora eleva de 17 ani le-a facilitat accesul în unitatea de învățământ, în timpul orei de curs, fără a solicita în prealabil acordul reprezentanților liceului.

"În continuare, femeia de 33 de ani și bărbatul de 38 de ani au purtat discuții cu directorul unității de învățământ și cu profesorul diriginte al clasei, timp în care au apărut neînțelegeri între bărbatul de 38 de ani și un coleg de clasă al minorei, tânăr de 19 ani.

În condițiile în care bărbatul și tânărul în cauză și-au adresat injurii și s-au manifestat agresiv unul față de celălalt, a fost solicitată intervenția polițiștilor prin Sistemul Unic Apeluri de Urgență 112", arată Poliția Argeș.

Recomandare din top articole

După aplanarea conflictului și efectuarea verificărilor, polițiștii au aplicat patru sancțiuni contravenționale. O amendă de 1.500 de lei, pentru încălcarea normelor de acces în unitatea de învățământ, a primit femeia de 33 de ani, două sancțiuni cu amendă, în valoare de 1.500 de lei, respectiv de 1.000 de lei, ca urmare a încălcării normelor de acces în unitatea de învățământ, respectiv a provocării de scandal, au fost aplicate bărbatului de 38 de ani și o sancțiune cu amendă în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a participării efective la scandal, a fost aplicată elevului de 19 ani.

De asemenea, reprezentanților liceului li s-a solicitat să revizuiască și să întreprindă măsurile necesare privind controlul accesului în incinta unității de învățământ, precum și dispunerea celorlalte măsuri legale prevăzute de Regulamentul de ordine interioară al unității de învățământ.

×
Subiecte în articol: bătaie elevi liceu IPJ Argeș
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close