Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul mare din România care rămâne fără apă caldă și căldură în pragul iernii, pe termen nedeterminat

Orașul mare din România care rămâne fără apă caldă și căldură în pragul iernii, pe termen nedeterminat

Constanța rămâne fără apă caldă și căldură, în prag de iarnă. Asta după ce compania de furnizare a agentului termic, care se află în insolvență, n-a mai putut plăti factura la gaze.

Orașul mare din România care rămâne fără apă caldă și căldură în pragul iernii, pe termen nedeterminat
de Alexandra Ghețea    |    24 Oct 2022   •   10:30

Societatea Electrocentrale Constanța, aflată în insolvență, nu a putut achita gazul folosit pentru termoficare și a fost nevoită să oprească activitatea centralei CET Palas.

Așadar, municipiul Constanța rămâne din nou fără apă caldă, iar de data aceasta este vorba despre toți locatarii racordați la sistemul centralizat.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Termoficare Constanța, societatea care distribuie agentul termic. Aceștia spun că s-a ajuns în această situație pentru că Electrocentrale Constanța nu a putut să plătească gazele naturale folosite în prepararea agentului termic și practic s-a oprit producerea acestuia.

Societatea care distribuie apă caldă spune că până când situația CET Palas va fi rezolvată în vreun fel, vor continua lucrările de modernizare a rețelei într-un ritm mai alert.

Îngrijorările constănțenilor sunt însă tot mai mari. De la 1 noiembrie, ar trebui să se dea drumul la căldură, dar în aceste condiții, șansele sunt reduse. Rămâne de văzut ce soluție va fi găsită.

Electrocentrale Constanța, societate care se află în subordinea Ministerului Energiei, nu poate să plătească gazele pentru producerea apei calde și a căldurii. 

×
Subiecte în articol: Constanța
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close