Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi copii de 12 şi 13 ani din Botoşani, căutaţi ore întregi de poliţişti, pompieri şi jandarmi

Doi copii de 12 şi 13 ani din Botoşani, căutaţi ore întregi de poliţişti, pompieri şi jandarmi

Doi copii cu vârste de 12 şi, respectiv, 13 ani, au fost căutaţi ore întregi de poliţişti, pompieri şi jandarmi, după ce au dispărut de acasă, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Doi copii de 12 şi 13 ani din Botoşani, căutaţi ore întregi de poliţişti, pompieri şi jandarmi
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Aug 2023   •   12:33

Potrivit sursei citate, dispariţia copiilor din comuna Vorona a fost sesizată în noaptea de sâmbătă spre duminică, jurul orei 01:30.

"Zeci de forţe de ordine trimise în comuna Vorona, pentru localizarea şi identificarea minorilor. S-au constituit echipe de căutare, de această dată fiind angrenaţi, alături de poliţişti, câinele de căutare-salvare a persoanelor în mediul natural, precum şi pompieri, jandarmi, reprezentanţi ai Ocolului Silvic, poliţişti de frontieră cu aparat cu termoviziune şi voluntari", a afirmat Nenişcu, potrivit Agerpres.

Oficialul IPJ susţine că fata a transmis prin telefonul care care îl avea asupra sa că a fost răpită, transmiţând echipelor de salvare informaţii false despre locaţia în care se află şi despre pericol.

"Minora avea asupra sa un telefon, prin care păstra legătura cu poliţiştii prin intermediul mesajelor, inducându-i în eroare, cu privire la locaţia şi situaţia de pericol în care se află. Acesta le-a transmis forţelor de ordine că ar fi fost răpită de pe stradă şi că viaţa îi este în pericol, aspecte care s-au dovedit a fi nereale. După câteva ore, minora de 12 ani a fost identificată la aproximativ şase kilometri de locuinţă, în zona pădurii. Aceasta era singură. Ulterior, după şase ore de căutări, la peste şapte kilometri de locuinţă, a fost identificat şi minorul de 13 ani", a adăugat reprezentantul Poliţiei.

IPJ precizează că minorii nu au fost victimele vreunei infracţiuni, în perioada în care au lipsit de la domiciliu.

Poliţiştii continuă verificările pentru stabilirea împrejurărilor în care minorii au părăsit domiciliul, urmând a fi informată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru analizarea comportamentului minorilor.

×
Subiecte în articol: copii Botoșani politisti pompieri jandarmi
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close