Antena 3 CNN Actualitate Locale Culmea economiei! Primăria din Caracal, brad natural şi reciclabil de 12 metri

Culmea economiei! Primăria din Caracal, brad natural şi reciclabil de 12 metri

Culmea economiei! Primăria din Caracal, brad natural şi reciclabil de 12 metri
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Noi 2016   •   19:38

Administraţia din Caracal a achiziţionat pentru a fi împodobit de Crăciun în centrul municipiului un brad natural înalt de 12 metri, cu rădăcini şi balot de pământ, adus din Italia, la baza acestei decizii fiind motive economice şi ecologice, potrivit viceprimarului municipiului Caracal, Octavian Stănescu.

Acesta a precizat miercuri, pentru Agerpres, că bradul a costat aproximativ 15.000 lei, sumă în care au fost incluse şi cheltuielile de transport şi cele cu plantarea, iar iniţiativa a fost a primarului oraşului, Liviu Radu, care decis să renunţe la cumpărarea brazilor naturali tăiaţi pentru a fi împodobiţi de Crăciun cum s-a procedat în alţi ani dar şi reducerea cheltuielilor ce se fac în fiecare an pentru pregătirea oraşului de sărbători.

"Bradul plantat acum sperăm să reziste mulţi ani de acum încolo, este frumos, va fi şi mai frumos după ce va împodobit. Nu vom mai cheltui alte fonduri în anii următori pentru bradul de sărbători din centrul oraşului şi nu s-a tăiat un copac, legal sau ilegal, care după sărbători să fie aruncat", a argumentat viceprimarul.

Bradul din centrul municipiului Caracal are o înălţime de 12 metri, este din specia Abies Nordmanniana (cu o coroană bogată şi ace late de culoare verde închis) şi a fost adus din Italia de o firmă specializată. În ţară nu a fost găsit un asemenea conifer care să poată fi replantat.

"Bradul a fost adus din Italia, pentru că în România nu a fost găsit unul aşa de frumos şi rezistent, cu rădăcini, care să poată fi replantat. La Caracal, pentru Crăciun nu vor mai fi cumpăraţi alţi brazi de către municipalitate, nici artificiali, nici naturali. Acesta mare a fost deja plantat pe platoul din faţa sediului primăriei şi mai sunt în oraş şi vor fi împodobiţi brazi naturali, de dimensiuni mai mici, plantaţi în anii anteriori", a spus Octavian Stănescu.

Primăria Caracal nu va cheltuieli anul acesta pentru achiziţia de podoabe luminoase pentru că vor fi folosite cele din anii anteriori, în schimb vor fi organizate spectacole de Crăciun şi anul Nou iar copii vor primi daruri de la Moş Crăciun ce se va plimba pe străzile oraşului în a doua parte a lunii decembrie.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: economie ecologie brad de Craciun
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close