Antena 3 CNN Actualitate Locale Definiţia biciclistului rău, postată de un primar pe Facebook

Definiţia biciclistului rău, postată de un primar pe Facebook

Definiţia biciclistului rău, postată de un primar pe Facebook
Sursa foto: Foto: kelvelo.com
30 Sep 2015   •   11:44

Care sunt trăsăturile unui „biciclist rău”? Este neserios la şcoală ori la locul de muncă, după caz, teribilist, lipsit de respect, cârcotaş în general, nu înţelege că nu are ce căuta pe bicicletă în centrul Timişoarei şi implicit nici decizia autorităţilor locale de a interzice accesul bicicliştilor în zonele pietonale. Este definiţia dată de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care continuă războiul cu bicicliştii… Iată cum vede edilul lumea.

Lumea se împarte în mod clar în două pentru primarul Nicolae Robu: alb şi negru, cu el sau împotriva lui, în biciclişti buni şi biciclişti răi. De altfel, acesta este şi titlul unei noi postări marca Robu pe Facebook: „BICICLIŞTII BUNI ŞI BICICLIŞTII RĂI! :)”

„Ca în orice categorie socială, şi în rândul bicicliştilor distingem indivizi buni şi indivizi răi”, explică edilul-şef al Timişoarei, confruntat în această perioadă cu un val de critici şi proteste, după ce Comisia de circulaţie de la nivelul primăriei a decis să interzică de tot accesul bicicletelor în centrul oraşului, în zonele pietonale.

Şi urmează definiţia „biciclistului bun”, de Nicolae Robu: sunt cei care îi înţeleg decizia, n-au cum să fie neserioşi la şcoală ori la locul de muncă…

„Bicicliştii buni sunt: raţionali; serioşi la şcoală dacă sunt elevi, la facultate, dacă sunt studenţi, la locul de muncă, dacă sunt angajaţi, indiferent de profesia lor; respectuoşi cu semenii – pietoni, şoferi sau alţi biciclişti, neteribilişti, capabili să înţeleagă că prezenţa lor printre pietoni în zonele de loisir, implicit aglomerate – Piaţa Victoriei, str Mărăşeşti, str Alba Iulia, Centrul Istoric – ar produce pentru aceştia disconfort şi chiar pericol; capabili să înţeleagă că ar fi deplasat – de altfel, aşa ceva nici măcar nu permite legea! – să se marcheze piste de biciclete prin zone ca cele menţionate (…), zone protejate; obiectivi, apreciativi la modul decent – adică tăcut -, faţă de eforturile care se fac de către municipalitate pentru ca ei să aibă condiţii cât mai bune de folosit bicicleta”, notează primarul Timişoarei.
Continuarea pe tion.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close