Antena 3 CNN Actualitate Locale Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv, despre transferul răniţilor de la Petromidia: "Autorităţile pun piedici. Pentru un ars fiecare oră contează"

Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv, despre transferul răniţilor de la Petromidia: "Autorităţile pun piedici. Pentru un ars fiecare oră contează"

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv și tatăl unui tânăr care şi-a pierdut viața în incendiul din Clubul Colectiv a avut o reacție în acest scandal al transferului în străinătate al pacienților răniți și arși în explozia de la rafinăria Petromidia din Năvodari.

Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv, despre transferul răniţilor de la Petromidia: "Autorităţile pun piedici. Pentru un ars fiecare oră contează"
de Claudia Popovici    |    04 Iul 2021   •   16:56

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv, roagă autorităţile să se implice în a soluționa birocrația pentru ca pacienţii arşi să aibe o șansă la viaţă. El a subliniat că pentru un ars urgenţă însemnă 72 de ore la accident şi nu zile întregi sau weekend-uri.

„De șase ani aproape trăiesc aceleași discursuri. Mereu pacientul este cel mai important și cu toate astea, așa cum spun aparținătorii uneia dintre victime, trebuie să ne rugăm de autorități pentru ca victimele să aibă o șansă. Pentru că autoritățile își pasează vina, își împart responsabilitățile și în cele din urmă, de fapt, nu răspunde nimeni, doar vedem că victimele mor", a spus Eugen Iancu, tatăl unui tânăr mort la Clubul Colectiv.

La un ars urgența înseamnă maxim 72 de ore de la ora accidentului

„Mesajul este să pună mâna și să construiască o dată sau măcar să nu pună piedici pentru că Asociația Colectiv și-a dorit să facă un spital și ne-au spus că nu se poate că ne-am trezit noi să construim așa ceva. Am astfel de răspunsuri primite.

În al doilea rând trebuie să nu uităm un lucru, urgența înseamnă acum nu peste weekend, urgența înseamnă în câteva ore. La un ars urgența înseamnă maxim 72 de ore de la ora accidentului. Să facem un calcul cât a avut trecut deja de joi", a spus Eugen Iancu făcând referire l acei doi pacienți răniţi şi arși în urma exploziei de vineri de la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

×
Subiecte în articol: colectiv Eugen Iancu explozie Petromidia
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close