Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi adulţi au murit şi un copil de 13 ani a ajuns la spital cu arsuri grave după ce o butelie a explodat într-o locuinţă din Harghita

Doi adulţi au murit şi un copil de 13 ani a ajuns la spital cu arsuri grave după ce o butelie a explodat într-o locuinţă din Harghita

Pompierii din Harghita au intervenit luni după amiază la o casă din localitatea Livezi, judeţul Harghita acolo unde o butelie a explodat. Doi adulţi, un bărbat şi o femeie au murit, iar un copil de 13 ani a ajuns la spital cu arsuri.

Doi adulţi au murit şi un copil de 13 ani a ajuns la spital cu arsuri grave după ce o butelie a explodat într-o locuinţă din Harghita
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    19 Iul 2021   •   18:10

Potrivit reprezentanților ISU Harghita, explozia urmată de un incendiu s-a produs la o casă din localitatea Livezi, judeţul Harghita.

La faţa locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu 2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, precum și 2 echipaje SAJ, din care unul cu medic. 

Din păcate, un bărbat în vârstă de 60 de ani şi o femeie, în vârstă de 52 de ani au fost găsiți decedați. Nepotul victimelor, în vârstă de 13 ani, a încercat să-și salveze bunicii din incendiu și prezintă arsuri de gradul. I și II pe cca 35-40% din suprafața corpului.

Copilul a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la Spitalul Județean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

La un pas de tragedie a fost şi un şofer de TIR din Bihor

Pompierii din Bihor au intervenit luni pe DN 19, la ieșirea din municipiul Oradea, după ce dintr-un TIR aflat în mers au căzut 14 butelii cu gaz.

Potrivit ISU Bihor, pompierii au fost sesizați prin apel la 112 cu privire la faptul că mai multe butelii de gaz au căzut dintr-un TIR, pe șosea, la ieșirea din municipiul Oradea, spre Biharia.

La fața locului au intervenit trei echipaje de pompieri militari cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare, cu autospecială de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) și cu o ambulanță.

Pompierii au constatat că din TIR-ul care transporta sute de buteli au căzut 14 butelii, una dintre acestea ajungând sub o autoutilitară.

Echipajul CBRN a făcut măsurători, care au indicat scăpări de gaze doar la butelia aflată sub autoutilitară.

Pompierii au intervenit pentru ridicarea autoutilitarei și evacuarea buteliei deteriorate. Nu au fost persoane rănite.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Harghita explozie incendiu butelie
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close