Antena 3 CNN Actualitate Locale Explozie la Uzina Tehnică Tohan din Brașov. O persoană a murit şi alte două au fost rănite

Explozie la Uzina Tehnică Tohan din Brașov. O persoană a murit şi alte două au fost rănite

O explozie puternică a avut loc în această seară la un depozit privat din interiorul uzinei Tohan din Brașov. O persoană a murit şi alte două sunt rănite. Autorităţile au deschis o anchetă pentru că depozitul unde s-a produs explozia se află lângă fabrica de armament.

Explozie la Uzina Tehnică Tohan din Brașov. O persoană a murit şi alte două au fost rănite
de Claudia Popovici    |    11 Aug 2021   •   21:29

Update 23:30: Ministerul Economiei: "Tânărul decedat era în afara programului"

Ministerul Economiei informează că familia tânărului a fost anunțată și urmează să fie ajutată de compania Tohan în acest moment greu, deși nu se afla în timpul programului când s-a produs incidentul.

„Menționăm că F. A. Nicolae era angajat al companiei Tohan și era în afara programului de lucru în momentul producerii incidentului. Relațiile de muncă pe care le avea cu firma Temexson Srl urmează să fie stabilite de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, instituție care se deplasează chiar în această seară (miercuri seara - n.r.) la locul incidentului”, se arată în comunicatul de presă citat.

O anchetă va fi desfășurată și de instituțiile abilitate pentru determinarea cauzelor accidentului.

Update 21:52: Un bărbat în vârstă de 33 de ani a murit carbonizat și alte două persoane au fost rănite, după explozia de miercuri seară, de la Uzina Mecanică Tohan, din Zărnești, județul Brașov.

„Din păcate avem o victimă care a decedat, avem o persoană intoxicată, dar care, la prima evaluare, este în afara oricărui pericol și mai este o persoană care urmează să fie identificată. Au fost trei persoane în acel depozit”, a spus prefectul județului Brașov la Aleph News.

Potrivit autorităţilor în locul unde s-a produs explozia era un depozit de artificii, iar personalul venise doar pentru a pregăti livrarea acelor artificii pentru joi dimineața. Incendiul nu a afectat fabrica de armament situată în apropierea halei unde s-a produs explozia.

Pompierii sunt încă la fața locului și asigură zona pentru a nu apărea focare.

Ştirea iniţială

Explozia de la Uzina Tehnică Tohan s-a produs miercuri seara în jurul orei 20.50, potrivit ISU Brașov.

ISU Brașov a alocat 4 autospeciale cu apă și spumă, o autocisternă 10.000 de litri, două echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimica CBRN, un echipaj pirotehnic.

Din primele informații, este posibil să fie o victimă.

De asemenea, sunt două persoane intoxicate cu fum.

Au fost alertare și serviciile voluntare pentru situații de urgență Râșnov, Bran, Cristian și Vulcan.

Foc de artificii

Publicată de Marius Cornea pe Miercuri, 11 august 2021

 

×
Subiecte în articol: explozie uzina tohan Brașov
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close