Antena 3 CNN Actualitate Locale Primele imagini din locul în care a fost găsit copilul mort în Arad. ”Mai mult ca sigur, fapta nu a fost comisă unde a fost găsit cadavrul”

Primele imagini din locul în care a fost găsit copilul mort în Arad. ”Mai mult ca sigur, fapta nu a fost comisă unde a fost găsit cadavrul”

Avem primele imagini de la locul în care a fost găsit copilul mort din Arad. Rămășițele au fost găsite de un câine care se plimba alături de stăpânul său.

Primele imagini din locul în care a fost găsit copilul mort în Arad. ”Mai mult ca sigur, fapta nu a fost comisă unde a fost găsit cadavrul”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    Daciana Cordoş    |    31 Oct 2021   •   10:43

La fața locului polițiștii și criminaliștii fac cercetări, pentru a afla circumstanțele producerii acestui incident teribil.

După cercetări, anchetatorii au ajuns la concluzia că trupul neînsufleţit găsit lângă cimitirul din Arad ar aparţine unui copil în vârstă de aproximativ opt ani.

Bucăţi de corp incendiate au fost găsite pe un teren viran de lângă cimitir. Un bărbat care îşi plimba câinele în zonă a descoperit resturile umane şi haine şi a sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112.

Procurorii au de rezolvat un caz extrem de complicat, pentru că ar putea fi vorba despre un cadavru tranșat.

Polițiștii iau în considerare și ipoteza în care copilul ar fi de altă origine, posibil afgană, pentru că, în ultima perioadă, nu au fost dați dispăruți copii din acea zonă.

În zona respectivă, în câmp, au fost văzute, de foarte multe ori, grupuri de afgani.

”Dacă luăm în calcul o faptă penală, și anume un omor, ceea ce este foarte posibil, avem de a face cu un personaj care a încercat să scape de cadavru. Mai mult ca sigur fapta nu a fost comisă acolo unde a fost găsit cadavrul, ci într-un loc care are legătură cu autorul sau cu relațiile victimei. De aceea, principala sarcină a polițiștilor este aceea de a identifica victima.

În cazul cadavrelor tranșate sau transportate de la locul faptei, am constatat de-a lungul carierei că, întotdeauna, locul faptei sau cercul relațional al victimei aveau legătură cu autorul. De aceea, el încearcă să îndepărteze cadavrul din locul în care a comis fapta, pentru că, dacă ar fi lăsat cadavrul acolo, într-un garaj, o curte sau într-o casă, clar acel loc avea legătură cu autorul.

Sunt situații, la fel ca cea de acum, în care încearcă să îngreuneze sarcina anchetatorilor, prin incendierea cadavrului, îl tranșează și aruncă părțile de cadavru în diferite zone, tocmai pentru a îngreuna identificarea victimei.

(...) Este foarte posibil să avem de a face cu două variante. Fie un cuplu sau o familie dezorganizată, fie membri familiei sau membri cuplului, femeie - bărbat, amândoi știu și au participat la această tragedie și se ascund unul pe celălalt sau unul din părinți, rude nu și-au dat seama de dispariția acestui copil”, a spus Dan Antonescu, psiholog criminalist.

A fost deschis dosar penal în rem

Sâmbătă după-amiază a fost deschis un dosar penal în rem, adică fără un autor cunoscut, pentru omor și profanare de cadavre.

Este vorba despre cadavrul unui copil de aproximativ 6 ani, dezmembrat.

Presupusul criminal i-ar fi dat foc, pentru că au fost găsite haine arse în zonă.

Polițiștii criminaliști verifică perimetrul, pentru că există posibilitatea să găsească și alte bucăți din cadavru.

Copilul găsit mort lângă un cimitir din Arad ar fi avut opt ani

Copil găsit mort lângă un cimitir din Arad de un bărbat care îşi plimba câinele

×
Subiecte în articol: Arad
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close