Antena 3 CNN Actualitate Locale Imagini spectaculoase de la Festivalul Lavandei din Mureş | Ce surprize au pregătit organizatorii pentu turişti

Imagini spectaculoase de la Festivalul Lavandei din Mureş | Ce surprize au pregătit organizatorii pentu turişti

Festivalul lavandei, aflat la ce-a de-a șaptea ediție, îi aşteaptă pe turişti să încerce o gamă foarte variată de produse, de la ciocolată sau cafea cu lavandă, până la sare, perne, toate pe bază de lavandă. Vedeta festivalului este o cină romantică.

de Claudia Popovici    |    25 Iun 2023   •   19:07

Organizatorii festivalului de lavandă au pornit de la zero și așteaptă cât mai mulți turiști pe cinci hectare cu flori pentru a face un picnic sau doar ca să profite de oportunitatea fotografică.

100.000 de plante de lavandă încântă oamenii care vin să admire câmpurile cu flori parfumate.

"Este foarte frumos și plantele au crescut din ce în ce mai mari și culoarea din ce mai apăsată", spune cineva.

"E prima dată când venim, așa că am venit după viu, după o liniște după o splendoare, să vedem care este culoarea minunată acestui câmp", mai spune un bărbat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Comercianții au la vânzare o varietate de produse derivate din lavandă, o plantă cu numeroase beneficii pentru sănătate

"Este un foarte bun calmant asupra sistemului nervos. Acesta se folosește, de asemenea, și la tot ce înseamnă piele pe sistemul dermatologic, afecțiuni ale pielii după iritații, solar împunsături de insecte, produs secundar pe care îl obținem din distileria noastră și anume apa florală de lavandă care se folosește ca și tonic ca și apă micelară calmează iritații ale pielii", spun organizatorii.

Bazele acestei culturi au fost puse în urmă cu şapte ani de proprietari. Afacerea este în continuare înfloritoare, dar problemele întâmpinate de-a lungul vremii i-au determinat să facă unele schimbări.

"Noi, în total, producem de pe opt hectare. Practic, noi am început acest business, să-i spun așa, din plăcere, din frumusețea lui. Uleiul de lavandă când am început noi, acum şapte ani, se vindea foarte bine. A fost mediatizat foarte bine acest business", spune organizatorul festivalului de lavandă.

Festivalul Lavandei încântă an de an mii de turişti.

"De ce să mergi până în Franța în Provance, când poți să vii în Mădăraș, în județul Mureș și să ai aceeași experiență. Noi deja de 7 ani avem, știm deja ce au oamenii nevoie și îmbinăm foarte bine iubitorii de natură, de plante și de fotografie", mai spun organizatorii.

Vedeta festivalului este o cină romantică. Organizatorii pun la dispoziție amatorilor un coșuleț plin cu alimente și băuturi pentru acest moment.

Până acum, 25 de oameni s-au înscris să ia cina în mijlocul lanului de lavandă.

×
Subiecte în articol: lavanda mures
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close