Antena 3 CNN Actualitate Locale Momentul în care tatăl și cei doi copii sunt spulberați pe trecerea de pietoni de un TIR, la Iași

Momentul în care tatăl și cei doi copii sunt spulberați pe trecerea de pietoni de un TIR, la Iași

Imagini cumplite surprinse în Iași, unde un copil de trei ani a fost ucis iar altul de șase ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost loviți puternic de un TIR. Cei doi minori erau însoțiți de tatăl lor, pe trecerea de pietoni din apropierea grădiniței, unde voiau să ajungă.

Momentul în care tatăl și cei doi copii sunt spulberați pe trecerea de pietoni de un TIR, la Iași
Sursa foto: Captura foto Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    20 Apr 2023   •   07:43

Șoferul camionului a oprit inițial la trecere pentru un pieton care venea din stânga, dar nu i-a mai observat pe cei trei care veneau din dreapta, și a pornit mai departe. Astfel a trecut practic peste ei. 

O cameră de supraveghere a surprins momentele tragice. În imagini se vede cum tatăl și cei doi copii de trei ani, respectiv șase ani au ieșit din cabinetul medicului de familie și au vrut să traverseze trecerea de pietoni. În acel moment, șoferul TIR-ului a oprit, așteptând să treacă un pieton din stânga lui, însă nu s-a uitat în dreapta, de unde veneau cei trei. Astfel i-a lovit din plin. Lovitura i-a fost mortală băiețelului de trei ani. Fratele lui, de șase ani, și tatăl au fost transportați la spital. 

”Au fost direcționate două autospeciale de intervenție cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor calificat, echipajul de terapie intensivă mobilă cu medic și două echipaje medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași”,  a declarat George Onofreiasa purtător de cuvânt ISU Iași. 

Citește și: Doi copii și tatăl lor au fost loviți de un TIR pe trecerea de pietoni, în Iași. Unul dintre cei mici a murit

Tatăl copiilor a fost operat. El are ruptură de splină și fractură de bazin, în timp ce băiatul de șase ani a fost externat. 

”Este conștient, hemodinamic stabil, cooperant, contuzie de bazin. Se continuă investigațiile și sperăm la un rezultat favorabil. Prognosticul este unul pozitiv din partea medicilor” a declarat Alina Belu, manager Spitalul Sfânta Maria din Iași. 

Totodată, Diana Cimpoeșu, șef UPU SMURD Iași, a declarat că tatăl avea un traumatism craniocerebral și unul craniofacial, plus mai multe contuzii la nivelul întregului corp. 

Șoferul tirului susține că cei doi copii au sărit pe trecerea de pietoni și nu a putut să îi evite, deși imaginile de pe camerele de supraveghere îl contrazic. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal. 

”Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, spune Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași. 

În urma accidentului, conducătorul auto a fost verificat cu alcool-testul, rezultatul fiind negativ. Traficul pe acel tronson de drum a fost blocat pentru câteva zeci de minute. 

×
Subiecte în articol: accident Iași
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close