Antena 3 CNN Actualitate Locale O moşie boierească în apropiere de Bucureşti se vinde cu aproape 500.000 de euro

O moşie boierească în apropiere de Bucureşti se vinde cu aproape 500.000 de euro

Este vorba de conacul familiei Niculescu-Dorobanţu de la Cosoba construit spre sfârşitul secolului al XIX-lea, după planurile arhitectului Grigore Cerchez, un apropiat al familiei. Proprietatea este scoasă la vânzare cu aproape 500.000 de euro.

O moşie boierească în apropiere de Bucureşti se vinde cu aproape 500.000 de euro
Sursa foto: news.ro
de Claudia Popovici    |    03 Iul 2021   •   23:05

Dispus pe două niveluri, cu şase camere, conacul familiei Niculescu-Dorobanţu de la Cosoba impresionează prin elementele de arhitectură neo-românească, cu ferestrele semi-rotunde, decorațiunile discrete  de sub cornişă sau veranda spațioasă, marcată de coloanele masive unite de fermecătoarele arce trilobate.

Conacul de la Cosoba este parte a unui domeniu de 300 de hectare. După moartea lui Ilie N-D, conacul a fost moștenit de fiul sau Ion (Jean) care l-a folosit şi păstrat în familie pană la momentul naționalizării, notează news.ro.

În timpul perioadei comuniste domeniul a fost folosit pe post de I.A.S. , clădirile fiind conservate surprinzător de bine în toată această perioadă.

Astăzi domeniul boieresc cuprinde un teren de aproape 2 hectare, iar conacul este acompaniat de o serie de clădiri anexă , spatii de locuit, dar şi doua hale-pavilioane mari care pot fi convertite conform destinației care i se va da în viitor acestei proprietăți.

Chiar dacă moșia va necesita un proiect amplu de renovare conacul familiei Niculescu-Dorobanţu de la Cosoba este scos la vânzare la prețul unui apartament de lux, aproape 500.000 de euro.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close