x close

Ninge intens în mai multe zone din țară. Troienele formate ating înălţimi de un metru

de S.T.    |    09 Oct 2017   •   12:46
Ninge intens în mai multe zone din țară. Troienele formate ating înălţimi de un metru 534 Foto: Intact Images

Stratul de zăpadă a ajuns la o grosime de 23 de centimetri în urma ninsorilor căzute în ultimele zile în zona de creastă a Masivului Făgăraş, iar troienele formate din cauza viscolului ating şi înălţimi de un metru, a anunţat luni Serviciul Public Judeţean Salvamont Argeş.

„Această situaţie impune parcurgerea traseelor turistice montane din judeţul Argeş cu precauţie, folosind echipament de iarna complet: îmbrăcăminte şi încălţări adecvate, bete de schi, colţari, pentru zonele unde s-a format gheaţă. Lanterna nu trebuie să lipsească din rucsac, mai ales că în aceasta perioadă ziua este mult mai scurtă, noaptea fiind în creştere. Cei care abordează traseele montane trebuie să aibă experienţă de iarnă în parcurgerea traseelor montane sau să fie însoţiţi de astfel de persoane experimentate”, se arată într-un comunicat transmis de Salvamont Argeş.

Conform aceleiaşi surse, şoferii care intenţionează să ajungă pe Transfăgărăşan trebuie să aibă autoturismele echipate de iarnă, cu anvelope pentru zăpadă, lopată şi antiderapant, deoarece suprafaţa carosabilului poate fi acoperită temporar de gheaţă.

Salvamontiştii precizează că astfel de ninsori timpurii şi de scurtă durată sunt normale pentru această perioadă a anului, constituind baza stratului de zăpadă din iarna care urmează.
 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

zapada ninsoare viscol transfagarasan Salvamont
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati