Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România în care proprietarii de apartamente vor avea reducere 50% la impozitul pe locuință, în 2024

Orașul din România în care proprietarii de apartamente vor avea reducere 50% la impozitul pe locuință, în 2024

Orașul din România unde anumiți proprietari de apartamente vor beneficia de o reducere a impozitului cu 50%.

Orașul din România în care proprietarii de apartamente vor avea reducere 50% la impozitul pe locuință, în 2024
Sursa foto: Getty Images I Witthaya Prasongsin
de Adriana Drăghici    |    13 Noi 2023   •   22:00

Anveloparea blocurilor duce la scutirea de la plata impozitului pe locuință, timp de 7 ani.

Se întâmplă la Drobeta Turnu Severin, acolo, unde, deși hotărârea de Consiliu Local a fost dată acum 4 ani, nicio persoană nu a beneficiat de această scutire.

Deși mulți sunt cei care au anvelopat fațada blocurilor, niciun severinean nu a beneficiat de scutire, timp de patru ani de când este hotărârea în vigoare. Motivul este dat de faptul că este nevoie de documente justificative, iar lucrarea trebuie efectuată cu firma autorizată.

Pentru a beneficia de aceste facilități, proprietarii apartamentelor trebuie să execute pe cheltuiala proprie lucrările de anvelopare, cu o firmă specializată, în baza recomandărilor auditorului energetic, iar aceste lucrări să fie menționate expres în procesul-verbal de recepție a lucrărilor.

Citește și: Fabrica din România în care intră zilnic 200 de camioane cu sfeclă şi care produce 60.000 de tone de zahăr anual

Scutirea de la plata impozitului pe locuință pe o perioadă de 7 ani se acordă începând cu anul următor celui în care se execută aceste lucrări de anvelopare.

Documentele necesare de depun la Direcția de Taxe și Impozite Locale din cadrul primăriei Drobeta Turnu Severin.

Și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat la începutul acestei luni, că persoanele care își refac fațadele blocurilor vor beneficia de o reducere a impozitului cu 50%.

"Primii locatari care vor beneficia, în 2024, de reducerea impozitului cu 50%, deoarece și-au refăcut fațadele blocurilor, sunt cei care aparțin Asociației de Proprietari numărul 3, din cartierul craiovean Valea Roșie”, a transmis Olguța Vasilescu, potrivit Bugetul.ro

×
Subiecte în articol: impozit imobil reducere impozit Craiova
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close