Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraşul lui Iohannis, sufocat de pisicile fără stăpân: "Facem apel la discuţii pentru sterilizare!"

Oraşul lui Iohannis, sufocat de pisicile fără stăpân: "Facem apel la discuţii pentru sterilizare!"

Sibiul riscă să fie invadat de pisici. Cele mai multe îşi fac veacul în centrul istoric şi nu pot trece neobservate de turiştii care cedează tentaţiei de a le hrăni. Oamenii cer acum autorităţilor să intervină pentru a rezvolva problema.

Oraşul lui Iohannis, sufocat de pisicile fără stăpân: "Facem apel la discuţii pentru sterilizare!"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    01 Iun 2022   •   13:56

În ultima perioadă, asociaţiile de protecţie a animalelor din Sibiu au fost asaltate de un val de sesizări din partea localnicilor. Aceştia se plâng de numărul în creştere al pisicilor fără stăpân care au împânzit oraşul.

"Începem să simţim că nu mai facem faţă să dăm spre adopţie, să tratăm să streilizăm mai ales în zonele unde nu mai sunt câini. Facem apel la discuţii pentru sterilizare şi responsabilizarea stăpânilor", spune Andrea Roseti, Animal Life Sibiu.

Angajaţii localurilor din centrul oraşului spun că pisicile fără stăpân îşi fac apariţia încă de la primele ore ale dimineţii, spre disperarea clienţilor.

"Le gonesc că lasă păr, unii clienţi protestează, alţii sunt deranjaţi dar nu ar mai trebui să fie aşa multe", afirmă un barman.

Printre sibieni mai sunt totuşi şi persoane iubitoare de animale care îşi doresc o soluţie cât mai favorabilă pentru felinele fără adăpost.

Asociaţiile pentru protecţia animalelor au trimis un memoriu către Primăria Sibiu prin care solicită sprijin pentru stoparea înmulţirii pisicilor comunitare, însă până acum nu au primit niciun răspuns din partea autorităţilor.

×
Subiecte în articol: Iohannis Sibiu pisici sterilizare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close