Antena 3 CNN Actualitate Locale 6 persoane au fost reținute, după scandalul cu săbii și cuțite din județul Vaslui

6 persoane au fost reținute, după scandalul cu săbii și cuțite din județul Vaslui

Șase persoane au fost reținute, miercuri, după scandalul cu săbii și cuțite ce a izbucnit în localitatea Băcești, când două familii s-au luat la bătaie cu săbii și cuțite, în plină stradă.

6 persoane au fost reținute, după scandalul cu săbii și cuțite din județul Vaslui
Sursa foto: Vremeanoua.ro
de Maria Zărnescu    |    26 Mai 2021   •   22:01

Polițiștii vasluieni au dispus reținerea a cinci bărbați și o femeie, în urma violențelor ce au avut loc în comuna Băcești.

"În urma probatoriului administrat în cauză, față de 6 persoane (cinci bărbați și o femeie) din localitățile Băcești(comuna Băcești) și Simila (comuna Zorleni), județul Vaslui, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Acestea au vârste cuprinse între 14 și 50 de ani.

În cursul zilei de mâine, 27 mai a.c., persoanele reținute urmează a fi prezentate Judecătoriei Vaslui, cu propunerea dispunerii unor măsuri preventive.Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: tulburarea ordinii și liniştii publice, lovire sau alte violenţe, distrugere și amenințare", informează IPJ Vaslui, potrivit Vremeanoua.ro.

Scandal amoros și bătaie cu săbii și cuțite

Trei persoane au ajuns la spital, în cursul zilei de 22 mai, după ce două familii s-au luat la bătaie cu săbii şi cuţite în plină stradă pentru a apăra onoarea unei fete.

Imaginile cu conflictul dintre cele două familii au fost filmate de camerele de supraveghere din zonă.

Potrivit martorilor, tânărul român îndrăgostit, în vârstă de 14 ani, a fost reţinut de familia fetei pentru a fi trimis la judecată în faţa staborului țigănesc.

La eveniment, a participat si familia tânărului român şi, la un moment dat, totul a degenerat într-un scandal, cu o luptă declanșată în plină stradă, cu săbii şi cuţite.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale care au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului iscat și restabilirea ordinii și liniștii publice.

Potrivit poliţiei, în urma conflictului, 3 persoane au suferit vătămări corporale, fiind transportate la o unitate medicală de pe raza municipiului Vaslui, în vederea primirii de îngrijiri medicale.

"În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “distrugere”, “tulburarea ordinii și liniștii publice” și “lovire sau alte violențe”.

Ancheta este în curs de desfășurare, fiind efectuate cercetări și audieri în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate în eveniment”, au declarat reprezentanții IPJ Vaslui.

×
Subiecte în articol: bătaie Vaslui sabii cutite retineri
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close