Antena 3 CNN Actualitate Locale Primul weekend din iulie vine cu scumpiri de aproape 20% pe litoral

Primul weekend din iulie vine cu scumpiri de aproape 20% pe litoral

Primul weekend din iulie vine cu prețuri mai mari și cu 20% pe litoralul românesc. Cu toate acestea, zona nu duce lipsă de turiști. Iată la ce trebuie să ne așteptăm și de câți bani avem nevoie pentru un sejur la malul Mării Negre.

Primul weekend din iulie vine cu scumpiri de aproape 20% pe litoral
Sursa foto: Hepta
de Cătălina Buzoianu    |    02 Iul 2022   •   12:14

Cei care și-au stabilit un buget de vacanță pentru această perioadă ar trebui să ia în calcul și neprevăzutul. Ei bine, în acest weekend neprevăzutul înseamnă majorările de tarife de la 1 iulie practicate, de altfel în ultimii ani de către hotelierii de pe litoral, majorări care variază între 10 și 20 %, în funcție de gradul de ocupare al unității hoteliere. Fiecare proprietar decide ce procent să aplice.

Așadar, o cameră care, spre exemplu, se putea închiria până mai ieri cu 300-320 de lei la un hotel de 3 stele, acum costă peste 400 de lei, iar dacă mergeți la un hotel de 4 sau 5 stele, tarifele pleacă de la 600 de lei o cameră dublă pe noapte.

Am vorbit cu turiștii și ne-au spus că deja au resimțit creșteri de prețuri și la preparatele alimentare, și la ceea ce înseamnă entertaiment și distracție.

Așadar, cum vă spuneam, trebuie să luați în calcul toate aceste aspecte și să măriți bugetul de vacanță, vrând-nevrând. Din păcate, astfel de praguri psihologice, așa cum le numesc hotelierii, vor mai fi pe parcursul sezonului estival. Vom mai avea majorări de tarife undeva spre sfârșitul lui iulie și la mijlocul lui august atunci când este vârful de sezon.

Primele reduceri de tarife ar putea apărea abia după 25 august încolo.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close