Antena 3 CNN Actualitate Locale Prima navă de croazieră a ajuns în Portul Tulcea, după opt luni de pauză

Prima navă de croazieră a ajuns în Portul Tulcea, după opt luni de pauză

Prima navă de croazieră din acest sezon turistic a sosit în Portul Tulcea. Înainte de începerea războiului din Ucraina, în Delta Dunării ajungeau peste 200 de nave în fiecare sezon estival. Acum de teama minelor, acestea nu mai vin în țara noastră. Iată că un armator a decis să acosteze pe faleza din Tulcea și de aici să ducă turiștii în Deltă.

de Georgiana Adam    |    01 Mai 2024   •   13:20

Aşa au fost întâmpinaţi cei 177 de pasageri ai navei de croazieră Nestroy: cu pâine, sare şi dansuri tradiţionale.

Turiştii sunt din diverse colțuri ale lumii, inclusiv din Austria, Elveția, Germania, Slovacia și Statele Unite ale Americii.

Este prima acostare a Navei Nestroy dintr-o serie de șase sosiri programate în Tulcea în acest sezon. Aceasta marchează debutul sezonului turistic pentru navele de croazieră și deschide poarta turismului în judeţul Tulcea.

”Bineînțeles că este o zonă sigură, mărturia o avem în spate, prima navă de croazieră. Sunt anunţate 287 de nave pentru sezonul acesta. Armatorii au fost oarecum temători de drum, acum s-au lămurit că zona Deltei, zona limitrofă Ucrainei, este o zonă sigură”, a declarat Dragoș Ioniţă, director Administraţia Zonei Libere Sulina.

După Tulcea, nava a acostat în Sulina, oferindu-le turiștilor ocazia să viziteze vărsarea Dunării în Marea Neagră.

”Operatorii erau convinşi că zona este foarte sigură, dar faptul că și turiștii au înțeles că Delta Dunarii, Tulcea, este o zona sigură, iar noi, cei care trăim aici, știm acest lucru ne bucurăm”, a spus și Horia Teodorescu, președinte CJ Tulcea.

Pasagerii navei Nestroy au pe lista obiectivelor de vizitat: mânăstirile din Dobrogea, oraşul Sf. Gheorghe şi câteva excursii pe canalele din Deltă.

Sosirile navelor de croazieră în județul Tulcea aduc aproape 50.000 de turiști.

×
Subiecte în articol: nava de croaziera Portul Tulcea
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close