Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul Sectorului 1, despre construcția mega-moscheii din București

Primarul Sectorului 1, despre construcția mega-moscheii din București

Primarul Sectorului 1, despre construcția mega-moscheii din București
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Mai 2017   •   20:05

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache a discutat despre unul dintre cele mai controversate proiecte din ultimii ani din România: construcția viitoarei ”mega-moschee” în București.

”E o întreagă poveste cu moscheea. Tehnic, Muftiatul (Nr. Muftiatul Cultului Musulman din România) a solicitat un certificat de urbanism, pentru că aceștia sunt pașii. În luna aprilie 2016, înainte să ajungem la primărie eu și doamna Firea, Muftiatul a solicitat un certificat de urbanism, el trebuie să se dea în 30 de zile. Nu este la latitudinea primarului.

Primarul este obligat să-l dea pentru că e un certificat de informare, care îți spune ce poți construi pe terenul respectiv și ce avize trebuie să ai. Pentru acei 11.000 de metri pătrați din zona Romexpo, ca să poți construi ceva îți trebuie un PUZ (Nr. Plan Urbanistic Zonal). PUZ-ul se amite doar de Primăria Capitalei. Toate PUZ-urile care sunt apropate în Consiliul General, trebuie să fie după o perioadă de 30 sau 60 de zile de consultare a populației. Dacă PUZ-ul trece, solicitantul vine către Primăria Sectorului 1, iar primarul e obligat să emită autorizația de construcție.

Întreaga cheie pentru această construcție este aprobarea din PUZ. După consultarea populației, se va vota, sau nu se va vota”, a precizat Daniel Tudorache pentru DCNews.ro.


 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close