Antena 3 CNN Actualitate Locale Profesor de matematică din Timișoara, arestat după ce a hărțuit o elevă de 13 ani în timpul meditațiilor | Reacția universității unde era angajat

Profesor de matematică din Timișoara, arestat după ce a hărțuit o elevă de 13 ani în timpul meditațiilor | Reacția universității unde era angajat

Un profesor de matematică din Timișoara a fost arestat după ce a hărțuit o elevă de 13 ani, la el acasă, în timpul meditațiilor.

Profesor de matematică din Timișoara, arestat după ce a hărțuit o elevă de 13 ani în timpul meditațiilor | Reacția universității unde era angajat
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    14 Feb 2023   •   14:45

Lectorul universitar Doru Marcel Bălțățeanu, de la Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara, a fost arestat pentru 30 de zile pentru acuzații de corupere sexuală a unei minore.

Potrivit anchetatorilor, în timp ce îi dădea meditații la el acasă unei fete în vârstă de 13 ani, Bălțăteanu a încercat să o sărute și a atins-o în zonele intime.

Profesorul a fost dus la audieri la Politia Timisoara, cazul fiind instrumentat de ofiterii de la Biroul Investigatii Criminale.

”În temeiul dispoziţiilor art. 226 C.pr. pen., art. 223 alin. 2 C.pr. pen. raportat la art. 202 alin. 1-3 şi alin. 4 lit. e C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara cu privire la inculpatul Bălțățenu Doru-Marcel, cercetat pentru comiterea în formă continuată a infracțiunii de coruperea sexuală a minorilor, faptă prevăzută de art. 221 alin. (1) și alin. (2) lit. b) teza I CP, cu aplicarea art. 35 alin. (1) CP (două acte materiale).

Citește și: Poliţist bătut în fața băiețelului său de șapte ani, după ce a încercat să salveze o femeie agresată de trei tineri

Dispune arestarea preventivă a inculpatului Bălțățeanu Doru-Marcel pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.02.2023 până la data de 14.03.2023, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător din oficiu, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, ca neîntemeiată.

În baza art. 272 alin.1 C.proc.pen., dispune plata sumei de 340 lei, reprezentând onorariu pentru avocatul din oficiu, din fondul Ministerului Justiţiei către Baroul Timiş. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile legate de soluţionarea prezentei cereri rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie in termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 13.02.2023, ora 17.40”, se arată în încheierea instanței.

Reacția Universității de Vest din Timișoara

În urma incidentului și a deciziei instanței, Universitatea de Vest din Timișoara a transmis un punct de vedere.

Instituția de învățământ condamnă comportamentul dascălului și transmite că va investiga dacă bărbatul a mai avut astfel de comportamente.

”Dorim să subliniem faptul că astfel de comportamente contravin flagrant normelor și valorilor Universității de Vest din Timișoara, care a urmărit întotdeauna promovarea unei conduite morale și responsabile a membrilor săi. Susținem în mod ferm demersul instituțiilor abilitate în cercetarea contextului în care s-au produs faptele invocate, care au stat la baza plângerii ce a declanșat investigația instituțiilor de anchetă abilitate din Timișoara.

Cu referire la faptele reprobabile invocate, fără a nega prezumția de nevinovăție de care se bucură orice persoană acuzată, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive de condamnare împotriva sa, fără a influența în vreun fel urmărirea penală aflată în desfășurare, însă conștienți de rolul covârșitor pe care educația îl are, și anume acela de a crea modele, Universitatea de Vest din Timișoara se delimitează ferm, explicit și de îndată de astfel de comportamente.

Condamnăm categoric astfel de incidente și milităm permanent pentru un mediu sigur pentru fiecare persoană, în care abuzurile sau hărțuirea nu sunt tolerate. Orice comportament de acest tip contravine flagrant normelor și valorilor universității, aceasta urmărind întotdeauna promovarea unei conduite morale și responsabile a membrilor săi.

Universitatea de Vest din Timișoara va acționa în conformitate cu prevederile legale și regulamentare, inclusiv cu dispozițiile care reglementează etica universitară, așa cum a procedat în mod constant, și rămâne preocupată în a identifica soluții care să combată producerea unor asemenea situații în mediul academic”, a transmis Universitatea de Vest din Timișoara, potrivit opiniatimisoarei.ro.

×
Subiecte în articol: Timișoara profesor de matematică
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close