Antena 3 CNN Actualitate Locale Un profesor de religie din Arad, acuzat că le-a spus elevelor că femeile merită să fie abuzate dacă se îmbracă indecent

Un profesor de religie din Arad, acuzat că le-a spus elevelor că femeile merită să fie abuzate dacă se îmbracă indecent

Un profesor de religie din Arad este acuzat că le-ar fi spus la ore elevelor că femeile "merită să fie violate dacă se îmbracă indecent".

Un profesor de religie din Arad, acuzat că le-a spus elevelor că femeile merită să fie abuzate dacă se îmbracă indecent
Sursa foto: Arhiva Antena 3
de Silvia Preda    |    12 Oct 2022   •   19:15

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu după ce mai multe eleve de la un liceu din municipiul Arad s-au plâns pe reţele de socializare de profesorul lor de religie.

"Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară s-au sesizat din oficiu. A fost întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă, un bărbat de 45 de ani, din Arad, fiind cercetat pentru adresarea de expresii jignitoare unei eleve de 18 ani", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

Dosar penal pentru purtare abuzivă după ce un profesor de religie ar fi jignit eleve

"Avem o echipă de doi inspectori care fac cercetări în liceul respectiv, vor vorbi cu elevele în cauză, cu alţi profesori şi cu profesorul acuzat. Nu există plângeri anterioare acestui caz pe numele acestui cadru didactic. Măsurile le va lua Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, se poate merge de la tăierea din salariu până la desfacerea contractului de muncă", a declarat, pentru Agerpres, inspectorul şcolar general, Marius Gondor.

Elevele, care sunt din clasa a XII-a, s-au plâns iniţial în videoclipuri postate pe reţeaua de socializare TikTok. Ele acuză că profesorul le-a spus la cursuri că femeile "merită să fie violate dacă se îmbracă indecent".

Pe unele eleve le-ar fi jignit, iar uneia i-ar fi spus că nu ar fi violată de bărbaţi nici dacă ar fi plătiţi să facă asta.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Arad profesor religie
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close