Antena 3 CNN Actualitate Locale Un român și-a obligat familia să se rupă de lume. Fără școală şi fără medicamente, doar cu Biblia

Un român și-a obligat familia să se rupă de lume. Fără școală şi fără medicamente, doar cu Biblia

Un bărbat din Hațeg, de 34 de ani, este acuzat că şi-a forțat familia, soția și cei doi copii, să trăiască izolați de societate și a impus un regim strict bazat pe învățături biblice.

Un român și-a obligat familia să se rupă de lume. Fără școală şi fără medicamente, doar cu Biblia
Sursa foto: pixabay
de Georgiana Adam    |    06 Mar 2023   •   14:25

El şi-a retras copilul de nouă ani de la școală și le-a interzis medicamentele și interacțiunea socială. 

În luna februarie, o percheziție la domiciliul familiei a dus la descoperirea acestei situații neobișnuite, iar acum bărbatul este anchetat pentru împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu, rele tratamente aplicate minorului și lipsire de libertate în mod ilegal.

Judecătoria Hațeg a respins cererea Parchetului de a efectua o expertiză psihiatrică în cazul bărbatului, dar ancheta penală este în desfășurare. 

Între timp, soția și cei doi copii au fost plasați într-un centru maternal, iar bărbatul a fost acuzat că nu și-a lăsat copilul să meargă la școală.

În prezența unui psiholog, anchetatorii au interogat-o pe soția tânărului. Aceasta a dezvăluit că l-a cunoscut pe soțul ei acum aproape 11 ani și s-au căsătorit rapid, având împreună doi copii. În ultimii ani, bărbatul a devenit membru al unui cult religios și și-a schimbat radical comportamentul.

"Cei patru locuiesc într-o singură cameră a apartamentului cu două camere, în care se află două paturi și o canapea, paturile fiind improvizate cu cartoane. 

Soțul său spunea că le pune în scopul de a nu îi ajunge curentul, iar pe timp rece, camera o încălzeau cu un radiator electric, celălalt dormitor fiind folosit ca depozit pentru alimente. 

Pe toate geamurile apartamentului există lipit un autocolant mat care împiedică vederea în exterior.

Fără medicamente și fără acces la educație, dar cu multă credință și Biblie

Apartamentul nu are apă caldă, iar când făceau baie, încălzeau apă pe aragaz. De cinci ani, suspecta precizează faptul că trăiesc în condiții de trai grele, dar ea se află în imposibilitatea de a-și exprima voința prin aceea că soțul său îi spune că femeia trebuie să fie supusă", a explicat femeia, potrivit anchetatorilor, citați de adevărul.ro.

În cadrul audierii sale, bărbatul de 34 de ani a susținut că modul lor de trai este unul normal, bazat pe principii biblice și familiale tradiționale. 

El a explicat că a fost într-un cult religios, dar a renunțat să frecventeze adunările religioase din cauza corupției atât religioase, cât și politice.

După ce a fost internat în spital în 2011, cu hepatită, bărbatul a decis să renunțe la tratament și medicamente, considerând că totul este în mâna lui Dumnezeu și doar El îl poate ajuta să se vindece. 

Din 2015, bărbatul a rupt legătura cu toate persoanele din jurul său și a vrut ca familia sa să fie influențată într-un mod "biblic".

Suspectul a menționat că familia sa nu are nicio sursă de venit și trăiește din alocația minorilor și din donații de alimente și bani din partea persoanelor milostive. 

Bărbatul a declarat că a înscris fiul minor la o școală din Hațeg în iunie 2021, dar a decis să îl retragă în august, din cauza principiilor biblice care nu sunt respectate de sistemul de învățământ.

×
Subiecte în articol: Hateg Biblia retras şcoală
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close