Antena 3 CNN Actualitate Locale Turist accidentat în Cheile Bicazului, după ce o bucată de stâncă s-a desprins şi a căzut peste el

Turist accidentat în Cheile Bicazului, după ce o bucată de stâncă s-a desprins şi a căzut peste el

Un ieșean de 34 de ani a fost rănit, astăzi după-amiază, după ce o bucată de stâncă s-a desprins în Cheile Bicazului şi a căzut peste el.

Turist accidentat în Cheile Bicazului, după ce o bucată de stâncă s-a desprins şi a căzut peste el
Sursa foto: Colaj ziarpiatraneamt.ro | calatorie.md
de Claudia Popovici    |    10 Aug 2022   •   17:20

Polițiștii din Bicaz, județul Neamț, au fost sesizați că o bucată de stâncă din zona Bicaz-Chei s-a desprins și a accidentat o persoană.

Cercetările au arătat că, în timp ce un bărbat de 34 de ani, din județul Iași, se afla împreună cu mai multe persoane în zona turistică Bicaz-Chei, ar fi fost accidentat de o bucată de stâncă desprinsă din versantul muntos.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați cu privire la faptul că, o bucată de stâncă din zona Bicaz-Chei s-a desprins, accidentând o persoană. Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 34 de ani, din județul Iași, se afla împreună cu mai multe persoane în zona turistică Bicaz-Chei, ar fi fost accidentat de o bucată de stâncă desprinsă din versantul muntos.

Polițiștii efectuează verificări pentru a stabili, cu exactitate, cum s-a produs acest eveniment", a transmis IPJ Neamț, citat de presa locală. 

Potrivit unor surse, rănitul este din Valea Lupului, județul Iași, iar în Cheile Bicazului se afla cu soția și cei doi copii, notează Mediafax. 

Conform ISU Neamț, echipajele medicale îi acordă îngrijiri medicale bărbatului, urmând să fie preluat de un elicopter SMURD. 

Doi copii, la un pas de şoc hipotermic, după ce au fost duși de părinţii lor pe munte, în papuci, pe vijelie

Doi copii mici au fost la un pas de șoc hipotermic după ce au fost duși de părinții lor pe munte, în papuci. Cei 4 au fost surprinși de o furtună pe Vârful Vârtoapele într-o zona unde era cod portocaliu de vijelii. Iată cum i-au găsit salvamontiștii din Argeș.

Copii erau aproape în şoc hipotermic când au ajuns la ei salvatorii montani Argeş. Cei mici erau în papuci şi pantaloni scurți. Salvatorii le-au dat geci şi i-au coborât în siguranță la maşină alături de părinţii lor.

Cei 4 au fost surprinși de un cod portocaliu de vremea rea pe Vârful Vârtoapele.

Părinţii nu s-ar fi documentat bine în legătură cu starea vremii. Salvatorii le atrag atenția tuturor celor care vor să parcurgă trasee montane să se informeze foarte bine înainte de a pleca la drum, să îşi ia echipament adecvat şi să consulte prognozele meteo.

×
Subiecte în articol: Cheile Bicazului turist stanca
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close