Antena 3 CNN Actualitate Locale Un urs a "vizitat" zona Castelului Peleş din Sinaia. Turiştii, avertizaţi prin mesaj RO-Alert

Un urs a "vizitat" zona Castelului Peleş din Sinaia. Turiştii, avertizaţi prin mesaj RO-Alert

Urşii au ajuns să frecventeze cele mai cunoscute zone din Sinaia. După ce un urs a atacat luni o turistă, în parcul central din îndrăgita staţiune montantă, de această dată un alt urs a fost surprins, în zona Castelului Peleş. ISU Prahova a trimis, vineri seară, mesaj RO-Alert, pentru ca oamenii să evite zona respectivă.

Un urs a "vizitat" zona Castelului Peleş din Sinaia. Turiştii, avertizaţi prin mesaj RO-Alert
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    02 Iul 2021   •   23:11

În ultima perioadă, tot mai mulţi urși au fost surprinşi de turiştii aflaţi la Sinaia. Fioroasele animale coboară tot mai des în oraș, în căutare de hrană, iar oamenii au ajuns să se teamă pentru viaţa lor.

Zona Castelului Peleş, "vizitată" de un urs

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, oamenii au fost avertizaţi prin intermediului unui mesaj de tip RO-Alert cu privire la faptul că în zona Castelului Peleş se află un urs.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, Daniel Chirvase, a precizat că animalul a fost îndepărtat în zona împădurită, în urma intervenţiei echipajelor solicitate la faţa locului.

O adolescentă a fost atacată de un urs în parcul central al stațiunii Sinaia

Fata a fost ajutată de un agent de pază care, alertat de țipetele ei, a intervenit și a reușit să alunge animalul. 

Bărbatul a adăpostit-o pe tânără în Direcția Județeană de Pază, care funcționează în subordinea Consiliului Județean. Acesta a sunat la 112 pentru a anunța incidentul care a avut loc luni, 28 iunie.

La fața locului au intervenit și jandarmii de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova care au reușit să îndepărteze ursul spre zona împădurită. 

 

×
Subiecte în articol: Sinaia URSS castelul peles
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close