Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, anunț de ultimă oră după creșterea alarmantă a numărului de infectări cu coronavirus

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră după creșterea alarmantă a numărului de infectări cu coronavirus

Premierul Ludovic Orban a făcut luni declarații după creșterea alarmantă a numărului de cazuri din ultima vreme. Acesta susține că nu se dorește impunerea unor noi măsuri de restricție, însă este important ca populația să respecte regulile impuse de autorități.

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră după creșterea alarmantă a numărului de infectări cu coronavirus
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    20 Iul 2020   •   11:15

”Obiectivul nostru este de a utiliza toate pârghiile instituționale pe care le avem la dispoziție pentru a stăpâni, pentru a ține sub control epidemia și pentru a reduce numărul infectărilor. Imediat ce intră în vigoare legea vom stabili toate măsurile și toate acțiunile care sunt permise de noua lege astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătății și vieții românilor.

Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricție suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsuri care să aibă efect asupra economiei. Transmitem același mesaj către oameni, respectați regulile, respectați măsurile de protecție sanitară care sunt simple și care au cel mai mare efect în stabilirea epidemiei”, a declarat Ludovic Orban.

Cu privire la studiul care spune că, în luna septembrie, România va ajunge la 1 milion de infectări, premierul spune că mai multe prognoze au fost făcute de la începutul epidemiei.

”Mi-aduc aminte de prognoze extrem de pesimiste privind România care aveau niște cifre pentru aprilie mai care nu s-au confirmat. În ce ne privește pe noi, ne facem datoria”, a adăugat premierul. 

Un milion de cazuri de coronavirus în luna septembrie

Un studiu care se află în acest moment pe masa Guvernului estimează că România se va confrunta cu 1 milion de cazuri de coronavirus. Acest lucru ar urma să se întâmple în septembrie și asta nu este tot. La mijlocul lunii august țara noastră va îndeplini condițiile pentru a reintra în stare de urgență deoarece vor fi, probabil, între 42.000 și 58.000 de cazuri active de coronavirus, dintre care între 2.000 și 4.000 în Terapie Intensivă, potrivit documentului.

Scenariul extrem pe care îl au acum autoritățile ar putea însemna peste 1 milion de cazuri de coronavirus în România, în septembrie. 

Din păcate, în momentul de față avem o creștere foarte accentuată. Vorbim de un număr foarte mare de cazuri active, în jur de 42.000 de cazuri active, până la 58.000 de cazuri active undeva la mijlocul lunii august, care nu este atât de departe”, a declarat Mihai Pașcadi, consultant în management, realizator al studiului.

Situația merge spre mai rău

Pe de altă parte, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că situația generată de pandemia de coronavirus merge spre mai rău. Persoanele care se vindecă de coronavirus sunt mai puține decât cele care se îmbolnăvesc, avertizează Arafat.

„Noi primim date din mai multe zone și, bineînțeles, sunt și date internaționale pe care le găsim pe diferite site-uri oficiale, care toate fac analize pe diferite țări, inclusiv pe România, iar acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este ok.

Acolo sunt niște proiecții de scenariul cel mai rău. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”, a declarat Raed Arafat.

În plus, țara noastră ar putea înregistra la mijlocul lunii august între 42.000 și 58.000 de cazuri de coronavirus. Iar la Terapie Intensivă s-ar afla peste 4.000 de români în stare gravă. 

Dacă nu se schimbă nimic în distanțarea socială, atunci evoluția va fi, din păcate, de această natură”, spune Mihai Pașcadi.

Sper totuși să nu ajungem să vedem această cifră dacă popolația va respecta aceste reguli”, adaugă și Raed Arafat.

Studiul ar putea deveni realitate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai spus că, potrivit evoluției, există riscul ca studiul să devină realitate. 

„Riscul ca acest studiu să continue exact în realitate, să fie situația ce o prevede acest studiu, există!”, a spus Raed Arafat, în contextul în care populația din România nu poartă mască și nu evită aglomerațiile.

Secretarul de stat susține că, dacă situația o va impune, unele zone din România, considerate focare de coronavirus, ar putea fi carantinate. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat recent că, dacă în România se vor înregistra peste 10.000 de cazuri de infectare cu COVID în 4 zile, țara noastră se va întoarce la starea de urgență. 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban stare de urgenta
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close