Antena 3 CNN Actualitate Orban: ''Cheltuielile medicilor de familie pentru pacienţii COVID vor fi decontate!''

Orban: ''Cheltuielile medicilor de familie pentru pacienţii COVID vor fi decontate!''

Persoanele cu forme ușoare de COVID-19, sau asimptomatice pot fi tratate la domiciliu, iar în cazul în care simptomele se agravează, medicii de familie pot să recomande internarea lor în spital pentru tratament și investigații medicale amănunțite. În plus, cheltuielile medicilor de familie pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Prevederea este curpinsă în ordonanța de urgență aprobată de Guvern.

Orban: ''Cheltuielile medicilor de familie pentru pacienţii COVID vor fi decontate!''
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    23 Oct 2020   •   17:30

Ludovic Orban a vorbit despre pacienții cu forme ușoare de COVID-19. Aceştia vor fi urmăriți de medicii de familie care vor beneficia de decontarea acestui serviciu.

''Să stea acasă și starea lor de sănătate să fie urmărită de medicii de familie care vor beneficia de decontarea acestui serviciu.

Vreau să fie foarte clar. Nu îi lăsăm pe pacienți fără să beneficieze de o urmărire a stării lor de sănătate, numai că urmărirea stării de sănătate se va face de medicii de familie unde sunt arondați și numai dacă au întradevăr simptome puternice, sau li se agravează. De asta vor beneficia de servicii în spital. Pot să apeleze dacă medicul de familie consideră că este necesară realizarea unei radiografii pulmonare. Le face trimitere și beneficiază de acest serviciu medical'', a declarat Ludovic Orban.

Citiţi şi: Medicii de familie vor primi 105 lei pentru monitorizarea fiecărui pacient cu COVID
 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban medici de familie decontare
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close