Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, în ședința de guvern: "Problema coronavirusului trebuie tratată cu seriozitate"; Costache: "Vă asigur că nu există niciun caz de infecție în România"

Ludovic Orban, în ședința de guvern: "Problema coronavirusului trebuie tratată cu seriozitate"; Costache: "Vă asigur că nu există niciun caz de infecție în România"

Ludovic Orban a spus, la începutul primei ședințe de guvern de după moțiunea de cenzură, că problema coronavirusului trebuie tratată cu maximă seriozitate. Apoi, l-a rugat pe ministrul Sănătății, Victor Costache, să prezinte situația din țară legată de acest virus și măsurile care au fost luate. 

Ludovic Orban, în ședința de guvern: "Problema coronavirusului trebuie tratată cu seriozitate"; Costache: "Vă asigur că nu există niciun caz de infecție în România"
Sursa foto: foto- gov.ro
13 Feb 2020   •   10:54

Victor Costache a spus că în România nu există în momentul de față niciun caz de infecție cu coronavirus confirmat. 

"Vă asigur că, deocamdată, pe teritoriul României nu există niciun caz de infecţie cu coronavirus. Ultima suspiciune a fost infirmată ieri seară târziu. (...) Încă din ianuarie am constituit Comitetul interministerial şi am lucrat săptămânal cu colegii de la MAI, MAE şi Transporturi, pentru a elabora un plan comun de acţiuni.

Săptămâna trecută a fost trecută o OUG comună cu MAE pentru a reface stocurile de biocide, materiale de protecţie şi sanitare şi totul a intrat în linie dreaptă. Sunt proceduri de achiziţie de urgenţă desfăşurate de către Ministerul Finanţelor. În paralel avem capacitate de diagnostic în Bucureşti şi, până la sfârşitul săptămânii, încă alte trei centre din ţară, pentru a nu mai plimba probele dintr-un capăt în altul al ţării. Carantina durează 14 zile, mergem pe protocoalele internaţionale", a precizat ministrul Sănătăţii. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Victor Costache coronavirus

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close