Antena 3 CNN Actualitate Lygia Alexandrescu, despre cum menţinem imunitatea la cote maxime toamna

Lygia Alexandrescu, despre cum menţinem imunitatea la cote maxime toamna

Odată cu trecerea la sezonul de toamnă trebuie să ne adaptăm dieta şi rutina zilnică. Specialiștii în nutriție ne recomandă câteva modificări simple în dieta noastră care pot aduce îmbunătățiri semnificative pentru starea noastră de sănătate.

Lygia Alexandrescu, despre cum menţinem imunitatea la cote maxime toamna
de Claudia Popovici    |    19 Sep 2021   •   17:06

Ligya Alexandrescu medic nutriționist a oferit câteva asemenea sfaturi care odată respectate susţin sistemul imunitar şi starea generală de bine.

„Toamna primul lucru care ne interesează este menținerea imunității și funcționarea organismului cât mai corect.

Vorbim despre alimentele de toamnă și despre felul în care le consumăm în fiecare zi, despre aportul de antioxidanți cei care sunt implicați direct în menținerea imunității și aici mă refer strict la tot ce înseamnă fructe și legume de sezon și autohtone.

Să nu uităm tot ce înseamnă fructe și legume de culoare închisă. Vorbim despre spanac, despre varză roșie, sfeclă roșie toate acestea având impact asupra cantității de anticorpi atât de necesare în această perioadă.

Este necesar, de asemenea, să existe o anumită regularitate în ceea ce privește consumul de alimente adică să existe mic dejun, prânz și cină.

„Gustări de fructe autohtone sunt recomandate între mese”

Gustări de fructe autohtone între mese. Prezența micului dejun este foarte important acum că a început școala și copiii sunt sfătuiți să mănânce acasă, în așa fel încât să evite pachețel amplu și elaborat la școală.

Pauzele sunt mici și atunci un fruct ar fi cel mai recomandat. Prânzul și cina să fie gătite în casă ideal, astfel încât să evităm tot ce înseamnă potențiator de gust, de sare, grăsimi saturate care se adaugă atunci când comandă mâncare.

"Proteinele de bună calitate ţin imunitatea la cote maxime"

Sigur nu ne iese întotdeauna mai și comentăm, dar 80% practic să încercăm să mâncăm gătit în casă. Tot din piață sau din sursele pe care le știm să încercăm să ne procurăm alimentele, proteine de bună calitate și asta înseamnă întotdeauna pește gras și carne slabă toate gătite dietetic așa fel încât să ne menținem imunitatea la cote cât mai înalte.

Dacă există probleme de sănătate şi mă refer la diabet și medicul diabetolog nu recomandă struguri, prunele, perele care sunt fructe cu indice glicemic crescute acestea trebuie excluse sau limitate dacă se poate.

"Nu prăjim și nu prelucrăm termic foarte mult legumele pentru a menține vitaminele şi mineralele"

Altfel ele sunt fructe de culoare închisă și pline de antioxidanți, așadar copiilor și persoanelor sănătoase și celor care fac sport le recomandăm. Alte legume şi fructe nu pot fi interzise însă felul în care ar trebui gătite poate trebuie corectat. Nu prăjim și nu prelucrăm termic, avem grijă să rămână totuși un pic crocante astfel încât să își păstreze din vitamine şi minerale", a spus medicul nutriţionist Lygia Alexandrescu la Antena 3. 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close