Antena 3 CNN Actualitate Mărturia emoționantă a surorii bărbatului ucis în accidentul din Pasajul Unirii: ”Ce să fac cu mama? Și-a trimis copilul în concendiu!”

Mărturia emoționantă a surorii bărbatului ucis în accidentul din Pasajul Unirii: ”Ce să fac cu mama? Și-a trimis copilul în concendiu!”

Un om a murit și 22 de persoane au fost rănite după ce un autocar plin cu turiști greci a intrat în Pasajul Unirii fără să respecte limita maximă de înălțime.

Mărturia emoționantă a surorii bărbatului ucis în accidentul din Pasajul Unirii: ”Ce să fac cu mama? Și-a trimis copilul în concendiu!”
de Laura Dinu    |    25 Dec 2022   •   09:01

Oamenii au fost pur și simplu prinși ca într-o menghină, sub greutatea limitatorului de viteză. Imediat după accident, pasagerii care nu au fost răniți au sărit în ajutorul persoanelor rămase captive sub fiarele contorsionate.  

”Stăteam pe locurile din spate. Am auzit un zgomot puternic și după aceea autocarul s-a oprit”, povestește un turist grec.  

”Eram în spatele lor, când, dintr-o dată, am văzut că s-a lăsat pe ei. Și a apucat două-trei persoane care erau în spate. Și am intrat după ei. Erau băgați între fiare. Erau plini toți de sânge”, mai spune un martor.  

Trei dintre persoane au ajuns în stare critică la spital. Una dintre acestea a decedat. În Grecia, vestea morții bărbatului a căzut ca un trăsnet asupra rudelor acestuia.  

”Noi trăim o dramă. Vreau să trimită psiholog pentru copii, pentru mama noastră. Ce să fac cu mama? Este distrusă. Ea și-a trimis copilul în țară în concediu, de Crăciun, împreună cu soția lui. Și vreau cât de repede să recuperăm trupul fratelui meu. Vreau să ajungă aici. Ce au făcut... Șoferi fără experiență să pună? Și nu exista al doilea șofer pentru că a avut o intoxicație alimentară? Şi nu a fost înlocuit... De ce?, spune Vassi Chlopsiou, sora bărbatului mort în accident.  

De vină pentru accidentul produs ar fi sistemul GPS folosit, susține șoferul. Acesta i-ar fi indicat să traverseze Piața Unirii prin pasaj, fără să-l avertizeze de limita de înălțime, scrie observatornews.ro

Cel de-al doilea șofer al autocarului a rămas în Grecia, din cauza unei toxiinfecții alimentare.  

"O plăcintă mi-a salvat viața", a spus pentru presa elenă și a adăugat că nu înțelege cum a fost posibil un asemenea accident într-o destinație cunoscută de conducătorii auto profesioniști. 

×
Subiecte în articol: accident pasajul Unirii
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close