Antena 3 CNN Actualitate Un miner de la Lupeni a fost luat cu ambulanţa, exact înainte ca acordul semnat la Bucureşti să ajungă la cei blocaţi în subteran

Un miner de la Lupeni a fost luat cu ambulanţa, exact înainte ca acordul semnat la Bucureşti să ajungă la cei blocaţi în subteran

Unul dintre minerii blocaţi în subteran la mina Lupeni a fost scos şi luat cu ambulanţa cu puţin timp înainte de ora 18. El a fost transportat la spitalul din Petroşani, spun surse Antena 3.

Un miner de la Lupeni a fost luat cu ambulanţa, exact înainte ca acordul semnat la Bucureşti să ajungă la cei blocaţi în subteran
Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu
de Gabriela Mladin    |    22 Feb 2021   •   18:04

El prezenta ameţeli şi insuficienţă respiratorie. Incidentul s-a petrecut exact înainte ca minerii mesageri de la suprafaţă să coboare în subteran cu acordul negociat şi semnat la Bucureşti de liderii de sindicat, ministrul muncii şi administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara.

În urma negocierilor de luni, ministrul muncii, Raluca Turcan, le-a cerut celor blocaţi în subteran să oprească protestul.

Însă cei din subteran au cerut să vadă acordul, ca primă condiţie pentru a înceta protestul şi a nu intra în greva foamei.

Ei spun că nu au încredere în declaraţiile făcute de ministrul Raluca Turcan.

"Acel miner a aşteptat să vadă acordul scris. N-a mai apucat să se bucure de rezultat şi a ajuns la spital", a transmis corespondentul Antena 3 Gabriela Mladin.

Acordul semnat la Bucureşti prevede că salariile restante din ianuarie vor fi plătite pe 25 februarie

Antena 3 a intrat în posesia documentului solicitat de minerii blocaţi în subteran. 

Documentul (poate fi consultat aici) menţionează, într-adevăr, plata salariilor restante pe ianuarie, a ajutorului de încălzire şi a salariilor compensatorii pentru cei pensionabili în data de 25 februarie. În 26 februarie, ar urma să fie plătite restanţele aferente tichetelor de masă şi sumele pentru transportul la locul de muncă.

Documentul mai arată că sumele aferente creanţelor salariale din februarie şi martie vor fi plătite pe 5 şi pe 20 martie.

Hârtia este semnată de ministrul muncii, Raluca Turcan, de liderii de sindicat Alin Sîn şi Dumitru Fornea şi de administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu.

Marius Miron, minerul care ţine legătura cu cei blocaţi în subteran, a declarat pentru Antena 3:

"Mi-au spus să le transmit celor de la suprafaţă că dacă astăzi, până diseară, nu vor avea hârtia, zece mineri vor intra în greva foamei.  Când le-am transmis mesajul (cu rezultantul negocierilor de la Bucureşti), am crezut că vor ieşi afară. Dar la sfârşit, când mi-au cerut hârtia, n-am avut ce să le dau!", a spus el.

Din informaţiile Antena 3, acordul semnat ajunsese luni seara la minerii din subteran.

×
Subiecte în articol: Lupeni ambulanta
Parteneri
Mama fetiţei omorâte în Bucureşti a mărturisit cine i-a ucis copilul
x close