Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Energiei, atac la adresa Gabrielei Firea: „Mai puţine panseluţe şi concerte”

Ministrul Energiei, atac la adresa Gabrielei Firea: „Mai puţine panseluţe şi concerte”

Ministrul Energiei: Primăria Bucureşti trebuie să înceapă un program intensiv de înlocuire a ţevilor RADET; mai puţine panseluţe şi concerte.

Ministrul Energiei, atac la adresa Gabrielei Firea: „Mai puţine panseluţe şi concerte”
Sursa foto: Foto: Facebook/ Gabriela Firea
de S.T.    |    18 Dec 2019   •   19:11

Singura soluţie pentru rezolvarea problemei termoficării în Bucureşti este ca Primăria să pornească un program intensiv de înlocuire a tuturor ţevilor RADET, pentru care să aloce sume uriaşe, şi să folosească mai puţini bani pentru plantarea de panseluţe sau organizarea de concerte, a declarat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, într-un interviu acordat AGERPRES.

El a fost întrebat care ar fi soluţia optimă pentru a rezolva problema termoficării în Bucureşti, în opinia sa.

„E complicat să vă spun eu ce ar trebui să facă o primărie sau o unitate administrativ-teritorială. Investiţii în reţeaua de termoficare e clar că trebuie făcute, altfel degeaba dăm noi, ministerul, sau vin alţi investitori şi fac unităţi de producere în cogenerare, pentru că agentul termic se va duce prin aceleaşi ţevi şi se va pierde prin aceleaşi găuri”, a precizat Popescu.

Ministrul a precizat că singura soluţie este un program de reabilitare a reţelei termice, cu bani cât mai mulţi, într-un timp foarte scurt.

„Dacă primăria nu înţelege că trebuie să pornească, la modul foarte serios, un program de reabilitare a reţelelor termice, degeaba. Dar nu au altă soluţie decât să le reabiliteze, să aloce cât mai mulţi bani într-un timp cât mai scurt şi nu cârpeli în iarnă, când rămân oamenii fără căldură. Trebuie înlocuite cu totul şi trebuie început din primăvară un program, astfel că în toamnă să avem cât mai mult înlocuit. Şi tot aşa, până finalizează.

E vorba de foarte mulţi bani, dar poate că mai puţine panseluţe, mai puţine concerte, mai puţini bani aruncaţi pe vouchere de biciclete şi pe alte lucruri şi mai mult pe reabilitarea acestei reţele, pentru că nu este altă soluţie. Orice primar care vine trebuie să se gândească la asta.

Din păcate, doamna primar Firea nu s-a gândit în perioada mandatului să aloce foarte mulţi bani pentru reabilitarea reţelei şi, uite, RADET a ajuns şi în faliment, încearcă preluarea cu Termoenergetica”, a susţinut ministrul.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gabriela Firea RADET
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close