Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Turismului promite fonduri pentru restaurarea mănăstirii Comana

Ministrul Turismului promite fonduri pentru restaurarea mănăstirii Comana

Ministrul Turismului promite fonduri pentru restaurarea mănăstirii Comana
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Apr 2013   •   07:54

Zece milioane de euro vrea să investească ministrul Turismului pentru continuarea lucrărilor de restaurare a mănăstirii Comana. Iar toţi banii vor fi alocaţi de la bugetul statului. Pentru a vedea cum arată obiectivul turistic, Maria Grapini a vizitat Parcul Naţional Comana.

Interesul pentru proiectul de restaurare al mănăstirii este cu atât mai mare cu cât ctitorul lăcaşului a fost însuşi Vlad Ţepeş.

"Fac un circuit în toată ţara să văd ce promovăm, adică e foarte important nu numai să cheltuim banii de la fonduri UE pe motiv că sunt de la UE, sunt tot de la noi", a spus Maria Grapini, ministrul Turismului.

Pentru recondiţionarea lăcaşului au fost cheltuiţi 7 milioane de euro din fonduri europene, însă suma nu este suficientă pentru a renova întreaga mănăstire.

Ministrul Maria Grapini a vizitat şi alte obiective cu caracter turistic printre care Delta Neajlovului, fântâna lui Vlad Ţepeş, iar ultimul popas a fost la un complex turistic din zonă.

Atât europenii, cât şi asiaticii s-au arătat interesaţi şi au vizitat obiectivele turistice şi împrejurimile din comuna Comana.


×
Subiecte în articol: Vlad Tepes
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close