Potrivit lui Badea, diferenţa dintre gaze de şist şi explorările de la Roşia Montană este una uriaşă.
"Oamenii din zonele cu gaze de şist nu vor(explorare-n.r.), iar cei de la Roşia Montană vor! Situaţia de la Pungeşti e mai acută pentru mine, decât cea de la Roşia Montană", a spus Badea.
"Oamenii ăia de la Pungeşti sunt nişte ţărani. Adică nu poţi să te duci acolo şi să-i priveşti ca pe nişte trupe de comando antrenate să facă nasoale", a spus Badea, referindu-se la prestaţia jandarmilor.
Jandarmii şi poliţiştii au intrat în conflict cu cei peste 500 de manifestanţi care au încercat, miercuri, să-i împiedice pe americanii de la Chevron să amplaseze prima sondă pentru explorare.
Cinci oameni au ajuns la spital şi alte 4 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.
"Oamenii ăia sunt în primul rând speriaţi. Sigur, prost informaţi în unele cazuri, greşit informaţi în alte cazuri, dar nu e vina lor. Deci în niciun caz nu te duci să-i ameninţi şi nu te duci să îi îmbrânceşti. Te duci să vorbeşti cu ei, să le explici, te duci să-i rogi frumos, te duci să te comporţi ca un om", a adăugat Mircea Badea, miercuri seară, în cadrul emisiunii "În Gura Presei".
Peste 500 de persoane din Siliştea, judeţul Vaslui, au protestat, miercuri, în perimetrul unde compania Chevron ar urma să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist. În timpul manifestaţiei, mai mulţi localnici au leşinat.
Localnicii din Siliştea au petrecut noaptea de miercuri spre joi în cortul amenajat în zona unde compania Chevron ar urma să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist.
Protestatarii sunt hotărâţi să nu renunţe la proteste.
Aproximativ o sută de persoane din Siliştea protestează şi joi, pentru a patra zi consecutiv, în zona în care Chevron ar urma să amplaseze o sondă de explorare a gazelor de şist.
La data de 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România.
Prima sondă de explorare va fi amplasată în extravilanul comunei Pungeşti, la 650 de metri de localitatea Siliştea. Suprafaţa totală pe care se va întinde platforma de extracţie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adâncime de 3.000 de metri.
Citeşte şi:
Ce decizie a luat UE cu privire la GAZELE de ŞIST. Care este efectul asupra României
VEZI AICI ÎNREGISTRAREA EMISIUNII "ÎN GURA PRESEI CU MIRCEA BADEA".
VEZI PE VIDEONEWS.RO MAI MULTE FAZE TARI DIN EMISIUNEA ÎN GURA PRESEI.