Antena 3 CNN Actualitate Amenzi uriașe pentru cei care taie copacii din București fără avizul Primăriei Generale

Amenzi uriașe pentru cei care taie copacii din București fără avizul Primăriei Generale

Primarul General al Capitalei vrea amenzi uriașe pentru cei care taie copaci fără semnătura lui. De la 1.000 de lei cât sunt amenzile acum, ar putea ajunge și la 5.000 de lei. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2023   •   11:43

Nicușor Dan a decis să crească amenzile după ce edilii de la sectoare nu au mai așteptat avizele și au început defrișările și toaletările copacilor. În această săptămână, autoritățile din Sectorul 2 au apelat la prefectul municipiului București care a avizat defrișarea a peste 2.000 de arbori uscați.  

În ședința de Consiliu General, care va avea loc la finalul săptămânii, primarul Capitalei propune ca amenzile să crească până la 5.000 de lei. 

În teorie, totul pare foarte simplu. Este nevoie doar de o cerere pe care o depunem la Primărie, iar mai apoi o comisie va analiza dacă se poate tăia sau nu copacul cu pricina. În realitate, lucrurile se întâmplă mult mai greu. 

Citește și: Începe toaletarea copacilor în Bucureşti. Peste 2.000 de copaci uscaţi vor fi tăiaţi în Sectorul 2 

De asemenea, primarul Capitalei dorește ca administratorii de parcuri care nu amenajează piste pentru bicicliști, acolo unde este posibil, să fie amendați  cu 5.000 de lei. 

Astfel spus, Nicușor Dan s-ar putea amenda singur, pentru că cele mai multe parcuri se află în administrarea Primăriei Capitalei și nu beneficiază de astfel de piste. 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan copaci tăiaţi
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close