Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Dan: "La sfârşitul anului n-o să mai avem niciun ban în cont. Vom avea o mare dificultate în ianuarie 2022"

Nicuşor Dan: "La sfârşitul anului n-o să mai avem niciun ban în cont. Vom avea o mare dificultate în ianuarie 2022"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus că nu a cerut bani pentru anul acesta, dar a atras atenția că în ianuarie 2022 va fi o reală problemă cu achitarea facturilor.

Nicuşor Dan: "La sfârşitul anului n-o să mai avem niciun ban în cont. Vom avea o mare dificultate în ianuarie 2022"
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2021   •   23:32

"Noi nici nu am cerut bani, am fost foarte oneşti. După cum ştiţi, au existat mai multe discuţii prin intermediul Asociaţiei Municipiilor şi în mod foarte onest, primăriile care au de plată facturi în 2021, facturile noastre pe noiembrie, cea din noiembrie se plăteşte în ianuarie, cea din decembrie o plătim în februarie. 

Nu am cerut bani pentru anul ăsta, în schimb am spus şi fostului prim-ministru şi actualului prim-ministru că vom avea o mare dificultate în ianuarie 2022", a spus primarul general, potrivit digi24.ro.

"Faptul că la un moment dat avem 40 sau 60 de milioane de lei în cont nu înseamnă nimic, în condiţiile în care avem încă datorii. Totul este să ne uităm la cifrele macro şi să vedem că o subvenţie, care practic ar trebui să se dubleze, anihilează orice şansă de dezvoltare a oraşului ăsta. (...)

Deci, la sfârşitul anului 2021 noi n-o să mai avem niciun ban în cont. Asta înseamnă că vom plăti din ei subvenţia pentru termie, vom plăti din ei subvenţia pentru transportul public, vom plăti acele lucrări pe care avem să le plătim, o să plătim o parte din datoria de la Otokar de 165 de milioane, care a rămas din fosta administraţie, o să plătim datorii făcute de companiile municipale. Deci fiţi siguri că avem o cheltuire judicioasă a banului public şi nu dăm bani pe prostii, pe concerte, pe târguri şi alte lucruri", a continuat Nicuşor Dan.
 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close