Antena 3 CNN Actualitate Noul prefect de Buzău, Maria Buleandră, a depus jurământul în costum de schi

Noul prefect de Buzău, Maria Buleandră, a depus jurământul în costum de schi

Noul prefect de Buzău, Maria Buleandră, a depus jurământul în costum de schi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    31 Ian 2014   •   23:26
Prefectul judeţului Buzău, Maria Buleandră, instalată în funcţie după demiterea lui Gabriel Baltă - care nu a ştiut, în timpul viscolului, care erau cele cinci localităţi izolate în judeţ - a fost învestită în funcţie, vineri, ea depunând jurământul îmbrăcată în costum de schi.
 
"Obiectivul meu imediat este acela de a rezolva problemele cu care se confruntă judeţul Buzău în această perioadă, după codurile portocalii şi roşii. Mă angajez să îndeplinesc responsabilităţile la nivelul aşteptărilor cetăţenilor şi voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a îmbunătăţi relaţiile Instituţiei Prefectului cu toate autorităţile publice locale, serviciile publice deconcentrate şi societatea civilă. După rezolvarea problemelor din această perioadă vă voi comunica priorităţile pe care le am în vedere la nivel de judeţ", a declarat noul prefect, Maria Buleandră, informează Mediafax.
 
Noul prefect de Buzău, Maria Buleandră, are 42 de ani, este jurist, iar din anul 1991 este angajată în Prefectura Buzău. Înainte de a fi numit prefect, ea a fost şef al Serviciului Controlul Legalităţii, al Aplicării Actelor Normative, Contencios Administrativ, Aplicarea Apostilei şi Relaţii cu Autorităţile Locale, ocupând acest post din 2006 şi având ca atribuţii controlul legalităţii actelor administrative şi reprezentarea instituţiei la instanţele de judecată. 
 
Maria Buleandră este absolventă a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti", Facultatea de Drept, şi are mai multe masterate în domeniile contencios administrativ şi ştiinţe juridice. 
 
Prefectul de Buzău Gabriel Baltă a fost schimbat din funcţie miercuri, la o zi de la vizita în judeţ a vicepremierului Liviu Dragnea şi a ministrului Apărării, Mircea Duşa, care au mers să verifice modul în care au intervenit autorităţile pentru deszăpezire.

Întrebat de jurnalişti, în timpul vizitei celor doi miniştri, dacă ştie câte localităţi mai sunt izolate în judeţul Buzău, Baltă spunea că mai sunt cinci comune izolate, iar întrebat care sunt acestea, el nu a putut preciza.
 
"Sunt cinci localităţi izolate, nu le cunosc. Nu am lista acum. Sunt Brădeanu, Vâlcelele, nu le ştiu pe toate în amănunt, se lucrează acolo", afirma Gabriel Baltă.


 
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close