Antena 3 CNN Actualitate Nu îți ajung banii de la un salariu la altul? Metoda asta îți poate schimba viața

Nu îți ajung banii de la un salariu la altul? Metoda asta îți poate schimba viața

Dacă nu știți cum să vă gestionați banii în fiecare lună trebuie să aflați de metoda 50/20/30. Nu numai că trebuie să vă organizați, dar, de asemenea, trebuie să luați decizii despre cum să vă cheltuiți banii de acum înainte!

Nu îți ajung banii de la un salariu la altul? Metoda asta îți poate schimba viața
Sursa foto: Agerpres
09 Iul 2020   •   16:55

Trebuie să ordonezi cheltuielile pe modelul 50/20/30 ( 50 % din venituri înseamnă satisfacerea nevoilor de zi cu zi, 20% înseamnă economii, iar 30%, cheltuieli pentru satisfacerea dorinţelor). Pur și simplu trebuie să urmați lunar regula 50-20-30!

Regula 50-20-30 vă ajută să creați un buget utilizând trei categorii de cheltuieli, informează forbes.com. 50% din venitul dvs. trebuie să fie cheltuieli de zi cu zi: chiria, utilitățile, alimentația și transportul pentru muncă. 20% ar trebui să meargă lunar către economiile, investițiile și plățile de reducere a datoriilor (dacă ai datorii, cum ar fi plățile cu cardul de credit). 30% din venitul dumneavoastră trebuie utilizat pentru cheltuieli flexibile. 

Metoda financiară simplă de economii

Regula 50/20/30 menține finanțele personale simple, astfel încât să poți plăti facturile, să adaugi la economiile tale și să ai libertatea de a folosi niște bani doar pentru distracție.  De asemenea, este un bun punct de plecare pentru cei fără economii. 

Regula 50-20-30 oferă, de asemenea, o anumită flexibilitate. Puteți să modificați procentele pentru a face metoda să funcționeze mai bine pentru dumneavoastră!

Cheia este să acționezi și să folosești un sistem care să te ajute să rămâi consecvent în gestionarea banilor în fiecare lună și să te asiguri că îți acoperi cheltuielile, economisind  în același timp.

Cum să faci economii. Kakeibo, arta japoneză de a strânge bani simplu și rapid

Kakeibo înseamnă jurnal de economii. Acest „jurnal al cheltuielilor” a fost inventat în 1904 de Hani Motoko, prima jurnalistă din Japonia. La începutul fiecărei luni, plănuiești ce vei cheltui și ce vei economisi.

Păstrarea unui kakeibo înseamnă înregistrarea cheltuielilor, iar acest jurnal îți oferă spațiul și timpul pentru a privi în detaliu cheltuielile.

Dacă întâmpinați dificultăți în gestionarea finanțelor, trebuie să notați lunar „cheltuielile fixe”: rată, chirie, facturi, mâncare.
 

×
Subiecte în articol: economii bani salariu
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close