Antena 3 CNN Actualitate Pachețelul ideal pentru copii, la școală. Medic: ”Atenție: Mâncarea trebuie mestecată, nu băută!”

Pachețelul ideal pentru copii, la școală. Medic: ”Atenție: Mâncarea trebuie mestecată, nu băută!”

Pe lângă mica panică a părinților când vine vorba de copiii lor și coronavirusul, mai există și problema pachețelelor pentru școală. Nutriționistul Ruxandra Pleșea ne spune la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” cum arată mâncarea sănătoasă pentru cei mici, la pachet. Medicul ne spune ce evităm și ce adăugăm la gustările zilnice ale copiilor.

Pachețelul ideal pentru copii, la școală. Medic: ”Atenție: Mâncarea trebuie mestecată, nu băută!”
de Andreea Cigolea    |    25 Sep 2020   •   11:45

Cum arată un sendviș sănătos

”Pachețelul de școală nu trebuie să fie unul foarte voluminos sau foarte bogat caloric. Ideal ar fi să conțină mâncare care nu poate fi atinsă cu mânuțele. Vă propun un sendviș în lipie, învelit într-un șervețel, în care putem pune alimente sănătoase ca: friptură, legume, ardei gras, frunze verzi, toate amestecate înrt-un bol cu un sos de mușar sau de brânză. Nu cedăm tentația să punem și cartofi prăjiți, poate doar o dată pe săptămână. Putem pune și fructe la pachet, în scobitoare și astfel putem face și frigărui” a explicat medicul Ruxandra Pleșea la Antena3. 

Pandișpanul, cel mai sănătos dulce

”Cei mici trebuie să evite dulciurile, aceasta e marea problemă a copiilor, nu restul alimentelor cum ne-am gândi noi adulții: cașcavalurile, uleiurile, untul. Prăjiturile făcute în casă sunt ideale: pandișpanuril”. 

Atenție: Mâncarea trebuie mestecată, nu băută!

”Smoothie-urile sunt o distracție, un fel de desert. Atenție: Mâncarea trebuie mestecată! Copilul care mestecă își dezvoltă o anumită dentiție, mandibulă și toate comunică și cu sistemul nervos. Sunt de evitat dietele pe bază de smoothie-uri pentru că sunt lichide și stomacul ar trebui să fie făcută de stomac. Fructele în exces duc la ficat gras, chiar și la copii. Ciocolata, doar neagră”

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close