Antena 3 CNN Actualitate Pagube URIAŞE din cauza ninsorilor abundente. Serele legumicultorilor au cedat sub greutatea zăpezii

Pagube URIAŞE din cauza ninsorilor abundente. Serele legumicultorilor au cedat sub greutatea zăpezii

Pagube URIAŞE din cauza ninsorilor abundente. Serele legumicultorilor au cedat sub greutatea zăpezii
de O.P.    |    06 Feb 2014   •   06:08

Chiar dacă viscolul s-a oprit, proprietarii serelor din Brăila încă îşi inventariază pagubele. După urgia de care au avut parte săptămâna trecută legumicultorii s-au trezit cu solariile şi serele complet distruse. Acoperişurile au cedat sub greutatea zăpezii şi s-au prăbuşit, distrugând toată cultura pentru care oamenii au muncit din greu.

Legumicultorii abia au reuşit să ajungă până la sere ca să constate pagubele, pentru că stratul de zăpadă este încă de aproape 3 metri.

Proprietarii serelor spun că vor întârzia cu cel puţin o lună până vor putea planta din nou răsaduri. Printre plantele care ieşiseră deja este şi salata care a îngheţat complet. Legumicultorii estimează că pagubele se ridică la câteva zeci de mii de lei pentru fiecare astfel de solar sau seră distrusă.

Singura veste bună pentru legumicultori este că pot solicita despăgubiri şi că există şanse ca ministerul Agriculturii să îi despăgubească.

×
Parteneri
Româncă, pion important al cartelului de droguri Sinaloa din Spania
x close