Antena 3 CNN Actualitate Parchetul a fost sesizat cu privire la înscrisuri false ce ar fi fost trimise de Curtea Constituţională Guvernului

Parchetul a fost sesizat cu privire la înscrisuri false ce ar fi fost trimise de Curtea Constituţională Guvernului

Parchetul a fost sesizat cu privire la înscrisuri false ce ar fi fost trimise de Curtea Constituţională Guvernului
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    08 Aug 2012   •   15:27

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat cu privire la falsificarea unor înscrisuri oficiale transmise de Curtea Constituţională către Guvern.

Imediat după ce verdictul Curţii a fost amânat s-a vorbit despre un mini-recensământ prin care guvernul ar fi trebuit să clarifice numărul de alegători în baza căruia s-a organizat referendumul. Totul ar fi trebuit să fie clarificat printr-o solicitare a Curţii către Guvern.

Solicitarea a fost trimisă, dar nu de un judecator aşa cum ar fi trebuit, ci de un magistrat asistent. Luni seara însă, Curtea Constituţională a trimis o erată la guvern prin care a cerut altceva.

Este vorba despre un paragraf esenţial care nu a fost introdus în decizia Curţii, cu privire la organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Decizia a fost luată prin consimţământul a cinci judecători de la Curtea Constituţională. Totul a fost făcut fără a fi convocată o şedinţă de plen, aşa cum cere procedura, iar situaţia creată i-a nemulţumit chiar pe unii judecători de la Curte.

De exemplu, Judecătorul Ion Predescu spune că decizia ar fi trebuit luată în plenul CCR, cu toţi cei 9 judecători de faţă. Tot el spune că nu este legal ce s-a întâmplat şi asta pentru că luarea unei decizii trebuie luată în cvorum, iar cvorumul este asigurat de minimum şase judecători.

Astfel, Predescu spune că această completare a Curţii nu este legală şi pentru ca erata să poată fi publicată în Monitorul Oficial, ar fi trebuit aprobată în prezenţa tuturor celor 9 judecători.

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
Localitatea din România unde candidează un politician mort de 11 ani
x close